Opgradér dit hjemmekontor med de rigtige møbler

Opskriften på at få det rette arbejdsmiljø på dit hjemmekontor er en blanding af minimal rod, god ergonomi og personlig indretning. Her er 5 tips til, hvordan du opnår netop det.

Young business woman at the office with terrible back pain while she is working in the office .Health problems concept
© depositphotos.com

Der er mange grunde til, at du kan opleve en periode, hvor du arbejder mindre effektivt og produktivt. Befinder du dig i en sådan periode, er det oplagt at kigge på dit arbejdsmiljø, især hvis du ofte arbejder hjemme. Hvis dit hjemmekontor ikke er optimalt, kan det ende med at påvirke dit arbejde, og derfor er de rette kontormøbler et godt sted at starte.

Ergonomiske møbler

Ergonomi er et nøgleord indenfor arbejdsmiljø, som handler om, at arbejdet skal tilpasses den enkelte person. Hvis du skal arbejde optimalt på dit hjemmekontor, kommer du derfor ikke udenom ergonomi, og med de rigtige kontormøbler belaster du kroppen så lidt som muligt. Der findes utallige møbler til hjemmekontoret, såsom hæve sænkeborde og kontorstole, så du kan sidde ordentligt på en 8-timers arbejdsdag derhjemme.

Uanset om det er konferencemøbler eller møbler til hjemmet, er der uden tvivl ergonomiske kontormøbler, som kan tilpasses din kontorindretning, alt efter hvor meget plads, du har.

God belysning

Hvis du som de fleste sidder foran en skærm det meste af arbejdsdagen, så er det vigtigt at passe på dine øjne. Nogle vælger at anskaffe sig skærmbriller, som kan afhjælpe problemet, men noget af det vigtigste er den rette belysning. Selv om naturligt lys er optimalt for at arbejde, er det ikke alle, der er så heldige at have det. Har dit hjemmekontor ikke den bedste naturlige belysning, kan du med fordel vælge en bordlampe, som kan supplere med kunstigt lys. Vigtigst er dog, at pæren har det rette lys, så det hverken bliver for skarpt eller dæmpet.

Den rette indretning

Hvis du ikke føler dig inspireret af dine omgivelser, kan det være svært at arbejde effektivt. Når du skal vælge dit hjemmekontor, skal du først og fremmest vælge et rum, som du føler dig tilpas i. Men du kan også gøre noget ud af indretningen ved at give det lidt personlighed. Måske har du nogle familiebilleder, der gør dig glad eller et kunstværk, som inspirerer dig? Du vil hurtigt opleve, hvordan plakater eller billeder, som du kan lide, vil påvirke din lyst til at arbejde.

Find plads til rodet

Det er de færreste, der kan arbejde på en rodet arbejdsplads uanset om den er derhjemme eller på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at have øje for opbevaringen. I dag kan man få adskillige opbevaringsløsninger i form af skuffer med hjul, som nemt kan flyttes, og kasser, som nemt kan gemmes under skrivebordet. Der findes også skabe i forskellige varianter, som kan tilpasses pladsen på dit hjemmekontor, såsom sideskabe og medicinskabe, der kan monteres på væggen. På den måde kan du nemmere finde rundt i dine vigtige dokumenter og dine personlige ejendele. Uden rod bliver du ikke lige så nemt distraheret, og du kan derfor fokusere på dit arbejde i stedet.

Udnyt pladsen

I forlængelse af opbevaringen er det at udnytte al pladsen på hjemmekontoret en god måde at undgå rod. Det er for eksempel via disse ting:

  • Reolsystemer
  • Hjørneskrivebord
  • Vægmonteret skrivebord

I valget af selve hjemmekontoret kan man dog også vælge at være lidt kreativ. Hvis du bor småt, vælger nogle også at indrette kontoret under trappen. Og med de mange opbevarings- og skrivebordsløsninger er det i dag nemt at udnytte sine kvadratmetre så meget som muligt.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bord