Bord

Hvad enten det drejer sig om et sofabord, et natbord, et spisebord eller et helt fjerde bord, finder du her råd og vejledning til, hvordan du selv kan bygge et bord eller reparere det gamle.

  Byg dit eget bord

  Det er ofte overraskende dyrt at anskaffe sig et nyt bord. Men et bord er jo blot en plade med fire ben under, derfor er et bord også et oplagt gør det selv-projekt. Hvis du kaster dig ud i et byg selv bord, så har du også mulighed for at bygge et bord, der er helt unikt, og som ikke findes andre steder end i dit hjem.

  Byg selv spisebord

  Det er spisebordet, vi samles om, når vi spiser og har gæster. Hvis du selv bygger et spisebord, er det derfor vigtigt at tage højde for, hvor mange mennesker, der kan sidde om bordet. Hvis du kaster dig ud i et byg selv spisebord, er en god tommelfingerregel derfor, at hver spiseplads kræver 60 cm bord. Så hvis du vil have plads til tre gæster på hver side af dit byg selv spisebord, så skal bordet være 180 cm langt. Derudover er normalhøjden på et spisebord cirka 70 centimeter, og de fleste spisestole er lavet til denne højde.

  Byg selv sofabord

  I modsætning til et byg selv spisebord, så er der større mulighed for at lege med udtryk og dimensioner, når det drejer sig om et byg selv sofabord. Selvfølgelig skal højden på dit byg selv sofabord passe til din sofa, men ellers er der mange muligheder for at bygge sit eget sofabord, præcis som man vil have det, det er kun fantasien, der sætter grænser, når du bygger dit eget sofabord.

  Byg dit eget skrivebord

  Skal du bygge et skrivebord til et kontor eller hjemmearbejdsplads, så kan du med fordel selv bygge et bord med smarte detaljer. Det kan være en god idé at have mange muligheder for at gemme papir, bærbar computer og andet væk fra bordpladen, så du får så meget ud af bordpladsen som muligt. Et hjemmebygget bord med sådanne detaljer behøver ikke at være dyrt, hvis du bare tænker dig om, inden du bygger dit bord.

  Redaktionen anbefaler: Byg selv billigt skrivebord

  Vælg den rigtige bordplade

  Når du bygger dit eget bord, bør du tage stilling til, hvilken bordplade dit byg selv bord skal have. Nogle bordplader er mere modtagelige overfor fedt og snavs end andre bordplader, og alt efter, hvad du skal bruge dit byg selv bord til, er det en god idé at tage højde for dette. En god og flot løsning kunne være, at beklæde dit byg selv bord med linoleum. Et byg selv bord med linoleum er robust og supernemt at holde rent. Derfor er det en god løsning til et byg selv bord, uanset hvilket formål der er med bordet.

  Læs også: Flot linoleum på bordpladen – sådan gør du

  Fiks det gamle bord

  Har du et gammelt, lækkert mahognibord, er det ingen sag at shine det op, så det står som nyt. Det behøver ikke tage flere måneder, det kan faktisk gøres relativt hurtigt. Metoden kan bruges på alle ældre mahogni-møbler.

  Læs mere: Behandling af mahogni møbler