Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ikea-hack: Unik ramme til skoskabet

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Du kan nemt gøre billige skoskabe fra Ikea til dine egne, hvis du bygger en ramme til dem. Her er rammen bygget af kalmarbrædder, men du kan også bruge fx sort MDF eller høvlede brædder, der males.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
4 timer
Pris
800 kroner
Ikea-hack - unikt skoskab

Ikea-skoskabet Trones er den ene byggeklods. Det koster 259 kr. for en pakke med 3 stk. Den anden er et par kalmarbrædder, som rammen bygges af. De koster godt 30 kr. pr. m.

Intro

Skoreolen består af en træramme lavet af kalmarbrædder, som indrammer seks hvide Ikea-skoskabe – fire forneden og en i hver side adskilt af en hylde i midten. Reolen er sat op på væggen med et skjult ophæng

BYGGEKLODSERNE:

Ikea-skoskabet Trones er den ene byggeklods. Det koster 259 kr. for en pakke med 3 stk. Den anden er et par kalmarbrædder, som rammen bygges af. De koster godt 30 kr. pr. m.

Vejledning

Sådan bygger du reolen

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1. Hjørnerne på brædderne er skåret til med et 45-graders snit, så rammen får flotte smigsamlinger. De samles med såkaldte fisk, en slags flade dyvler. Det kræver en fiske maskine. Har du ikke sådan en, kan du sagtens bruge alminde lige trædyvler, som du blot skal bore ud til.

2. Skoskabene er alle skruet fast til træ rammen og til væggen. Skabene har forborede huller foroven, og i siderne kan du nemt selv bore for. De øverste sko skabe er desuden skruet fast til ophængslisten, der er monteret til væggen.

3. Kalmarbrædderne er skåret til på længden og skåret lige på de langsider, der skal støde op mod væggen. Bræddernes uregelmæssige og organiske kant bibeholdes på forkanten. Det brændte look på overfladen er lavet med en ukrudtsbrænder. Overfladen er bagefter slebet, inden træet til sidst har fået en gang lak.

4. Ophænget på væggen består af to lister, der er skåret til med et skråt snit (45 grader) i henholdsvis top og bund, så de passer sammen og griber ind i hinanden. Den ene liste fastgøres til væggen, og den anden bag på reolen. Reolen hænges op ved at hægte listen bag på reolen fast til listen monteret på væggen. Det er vigtigt, at begge lister er monteret præcis vandret, for at reolen kommer til at sidde helt lige. Ophængslisterne er monteret bag ved de to øverste skoskabe, så de sidder skjult.

Materialer

• Skoskabe (Trones, Ikea)
• Kalmarbrædder
• Dyvler eller “fisk”
• Skruer: 3 x 20 og 5 x 80 mm

Specialværktøj

  • Evt. ukrudtsbrænder

Tidsforbrug

Ca. 3-4 timer.

Pris

Ca. 800 kr.

Sværhedsgrad

Et fint begynderprojekt, hvor alle kan være med.

Tegning

Bruger du brædder med uregelmæssige kanter, skal du sørge for, at brædderne er lige brede ved samlingerne, så de bliver pæne.

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Skoskab

Unikt skoskab med ramme af kalmarbrædder.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Brædderne skæres i smig.

Hjørnerne på brædderne er skåret til med et 45-graders snit, "smigsamlinger".

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Ophænget på væggen

Listerne på bagsiden er er skåret til med et skråt snit (45 grader) i enholdsvis top og bund, så de passer sammen og griber ind i hinanden.

Åbn 3D-model

Video

TEKNIK: Skråtskårne ophængslister

En ideel løsning, når tunge ting skal hænges op

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage