Byggevejledning
Let
Svær
Reolen er bygget op ad bagsiden af køkkenskabene.

Reolen er bygget op ad bagsiden af køkkenskabene.

Naturligt, bakteriehæmmende og støjdæmpende er nogle af de positive egenskaber, der gør linoleum til det helt oplagte valg at have i køkkenet. Linoleum er selvhelende, så småridser lukker sig af sig selv. Det er med andre ord helt perfekt til et køkken.

Fra halvmur til åben reol

I køkkenet her skal vi bruge linoleum til at beklæde en reol. Reolen skal stå op ad bagsiden af den række køkkenskabe, køkkenbordet hviler på. Oprindeligt stod der en klassisk halvmur fra husets fødsel i 80’erne eller 90’erne. Nu går vi efter et mere tidssvarende og åbent look.

Fra finer til luksus

Vi bygger reolen i krydsfiner. Det er let, det er forholdsvis billigt, og det er nemt at arbejde med. Men det er, hånden på hjertet, ikke verdens kønneste materiale, så ud over linoleum på fladerne beklæder vi alle synlige kanter med egetræslister. Så ligner reolen alt andet end en billig løsning.

Hent byggevejledningen

Udfordringen i dette projekt ligger i opmålingen og håndteringen af store stykker linoleum. I byggevejledningen viser vi, trin for trin, hvordan du gør. Vi viser også, hvordan du:

  • Limer forkanter i eg på alle pladekanter
  • Bygger soklen og beklæder toppladen
  • Bygger gavl, bund og bagbeklædning
  • Finpudser og samler reolen