Byggevejledning
Let
Svær

Vi siger gerne, at det er for at spare plads, når vi bygger en høj seng til børnene. Men det handler hurtigt lige så meget om fantasi og drømme. Om en mørk hule, en soveplads højt på klippen, en seng, ingen har magen til.

Højsengen her er også mere end en soveplads. Under den enlige køje har pigen en hyggekrog med to borde, for enden af køjen kan hun stille bøger og biler på de to hylder, og mens turen op foregår via trappen, så rutsjer hun gerne ned igen.

Og lige så let sengen er at bygge med sine simple samlinger og enkle dimensioner, lige så nem er den at tilpasse et andet rum og en anden drøm. Skal den stå midt ude på gulvet, vælger du måske at sætte en plade på hele bagsiden, der så kan være alt fra en klatrevæg til en butik.

Dukker der efter nogle år en lillebror op, skal bordene måske erstattes af en ekstra køje. Og bliver storesøster træt af at sove oppe under loftet, kan den nye køjeseng hurtigt deles i to enkeltsenge.

Sengen er ikke bare nem, den er også hurtig at bygge. Selve sengen når du let på en weekend – skruerne sidder som pynt, og træet skal bare lakeres. Lidt mere udfordring får du med stigen og rutsjebanen, som kan skydes fra side til side og op og ned, så de kun tager plads, når de bruges – men kniber det med tiden, kan du jo vente med rutsjebanen eller begge dele.