Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Senge

Byg en seng med indbygget opbevaring, eller lav en seng, der ikke optager plads, når du ikke bruger den. Mulighederne er mange, vi giver dig råd og vejledning til at bygge din egen seng.

Byg din egen seng

Der findes mange forskellige senge og sengestel, men især sidstnævnte kan være en stor fordel at bygge selv. Det er ikke bare billigere, hvis du bygger din egen seng, så kan du tilpasse den til præcis de behov, du har i dit hjem, hvis du bygger en hjemmelavet sengeramme.

Byg selv seng

Her på Gør Det Selv har vi flere forskellige gør det selv-vejledninger til, hvordan du kan bygge din egen seng. En af de største fordele ved en hjemmelavet seng er, at du kan få ekstra meget opbevaringsplads, ved at bygge en hjemmelavet sengeramme.

Især i mindre soveværelser, hvor der ikke er plads til reoler eller store vægskabe, kan det være en fordel med en hjemmelavet seng.

Opbevaring under sengen

Vil du selv bygge en seng med opbevaring er det mest oplagte en hjemmelavet sengeramme, der består af skuffer eller skabe, alt efter, hvad der er plads til i dit soveværelse. En hjemmelavet sengeramme med skuffer kræver lidt mere plads, da der også skal være gulvplads til at trække skufferne ud på.

Byg selv seng, du kan gemme væk

Hvis du vil bygge en hjemmelavet seng eller en hjemmelavet sengeramme, der skal være pladsbesparende, så er en skabsseng en god løsning. En hjemmelavet seng, der er bygget som skabsseng, har den fordel, at den kan gemmes væk i et skab, sammen med sengetøjet, når du ikke bruger den. Det giver dig næsten et helt rum, du kan bruge til eksempelvis kontor eller legerum om dagen.

Du kan finde hjælp og vejledning til, hvordan du kan bygge en skabs- eller vægseng i disse to artikler:

Gør det selv-vejledning: Byg en vægseng

Gør det selv-vejledning: Skabsseng - sådan bygger du en skabsseng

Byg en hjemmelavet seng med garderobe

Hvis du ikke har noget imod at sove lidt hævet over gulvet, så er det faktisk også en mulighed at bygge en hjemmelavet sengeramme med garderobe. Høje skuffer i en hjemmelavet seng giver dig mulighed for at kunne hænge skjorter og lignede på bøjler under sengen.

Alt er muligt med en byg selv seng

Hvis du kaster dig ud i at lave en hjemmelavet seng eller hjemmelavet sengeramme, så er mulighederne altså mange. Hvis du bygger en hjemmelavet seng, så kan du med hjul og skinner let opnå en masse ekstra opbevaringsplads under sengen, hvor der normalt ikke er den store opbevaringsplads. En hjemmelavet seng kan, som nævnt ovenfor, også være en pladsbesparende løsning, der giver dig et ekstra rum i det tidsrum, hvor en hjemmelavet seng ikke er i brug.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage