Luk hullet over skabet

En sprække luft mellem det høje skabs overside og loftet er hurtig at lukke af med et par pladestykker, og den lille operation giver orden i hele rummet.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
100 kroner

Intro

Det er utroligt, at ingenting kan være så grimt og rodet. En skæv sprække mellem oversiden af det høje skab og det skrå loft. Ingen har bedt om den, ingen har betalt for den. Pladsen er godt nok fristende at lægge papirer eller fødselsdagsflag på, men du fortryder det, allerede inden det er begyndt at samle støv og spindelvæv.

Heldigvis koster det kun nogle pladestumper og skruer, lidt maling og en smule energi at bringe orden på toppen af skabet. Og så hjælper de enkle fif på siderne her, hvor vi samler pladerne og forbereder fastgøringen, så du ikke står og roder med løse plader, du ikke kan få gjort pænt fast.

Vejledning

01
Luk af over skabet 8 Trin

1

Mål op til de forskellige dele af inddækningen, der skal lukke af mellem skab og loft. Du kan klare dig med tommestok og en ret vinkel, men en ekstra hjælp er det, hvis du har en smigvinkel, hvor du kan låse vinklen på loftet fast.

2

Tegn de tre sider op på en mdf-plade på 16 mm eller mere - er pladen for tynd, er den lidt sværere at samle. Fronten kører helt igennem, sidestykkerne støder ind til bagsiden af fronten.

3

Bor for til at skrue pladestykkerne sammen - og husk at fræse ud til skruehovederne. Overfladen på mdf-pladen er langt hårdere end pladens indre, og skruens gevind kan uden hjælp umuligt trække skruehovedet ned i overfladen.

4

Front og sider skrues sammen, skruehovedet sænkes helt ned under overfladen. Giv inddækningen grundmaling, spartl over skruer og samlinger, slib den hårde spartelmasse glat, og mal to gang med slutmaling, så er kassen fin.

5

På oversiden af skabet limer du en liste fast, så afstanden til kanten svarer til tykkelsen på pladen i inddækningen. Ved at lime den fast - limen kan tørre, mens malingen tørrer - undgår du unødvendige skruehoveder helt fremme i skabet.

6

På indersiden af inddækningens sider skruer du en liste fast. Den gør det muligt at gøre inddækningen fast nede fra indersiden af skabet - du kan jo ikke skrue op i kanten af inddækningens sider, som er lige over skabets sider.

7

Inddækningen skydes på plads. Hvis vinklerne holder helt, er det perfekt. Vrider siderne lidt udad, kan du let presse dem ind, mens du gør dem fast. Peger de indad, tager du kassen ned og indsætter en liste, der spreder dem ud på plads.

8

Inddækningen skrues fast fra indersiden af skabet. Skruerne sættes op i de to lister, der er gjort fast på inddækningens sider - bor for, og forsænk. Frontpladen stiftes om nødvendigt fast til listen på skabets overside og males igen.

Video

TIPS: Præcis opmåling med tre kontrolpunkter

TIPS: Undgå fnug fra malerrullen

TIPS: Luk for varmen når du maler

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Skabe