Få styr på slibepapiret

Den smarte holder, som du kan bygge på et par timer, giver lidt mere orden i værkstedet.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
100 kroner

Intro

Det er en fornøjelse at have styr på værktøj og materialer i værkstedet. Og nogle gange koster det næsten ingenting at spare en masse besvær fremover. Her bygger vi en praktisk holder med plads til tre ruller sandpapir – korn 40, korn 80 og korn 120 – med dem er vi nogenlunde dækket ind til de fleste opgaver. Det lille hygge-byggeprojekt tager kun et par timer.

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

1

Find størrelsen på din holder ved at holde det ønskede antal slibepapirruller på det ene sidestykke (A). Der skal være ca. 1,5 cm mellem rullerne og ca. 1 cm ud til endestykket (B). Sav listerne (A og B) ud.

2

Mærk op på endestykkerne (B) til den tynde styreliste (C). Der skal stemmes 3-4 mm ind. Vores holder er 38 cm lang, og endestykkerne er 12 mm tykke, så listen (C) skal være ca. 37,2 cm.

3

Stem ud i endestykkerne (B). Det er lettest at save et par snit med en fintandet fukssvans. Lad halvdelen af stregerne stå tilbage - og stem så forsigtigt ud, så der bliver plads til styrelisten (C).

4

Bor hul midt i endestykkerne (B). Bor et 13 mm hul, så rundstokken (D) uden modstand kan skubbes igennem. Brug et sneglebor, og bor først spidsen igennem fra den ene side. Vend listen om, og bor hullet færdigt fra den anden side.

5

Skru rammen sammen. Giv alle samlinger en klat hvid trælim, bor for og undersænk for skruehovedet, inden du forsigtigt sætter skruerne i. Kontroller med en vinkel, at rammen er i vinkel.

6

Bor hul i rundstokken (D), når du har skubbet den igennem hullerne og kortet den af, så den er ca. 3 cm længere end rammen. Bor et 2,5 mm hul til en tynd dyvel, så rundstokken kan fikseres.

Materialer

12 mm fyrretræsliste:
• 2 sidestykker (A) a 38 cm
• 2 endestykker (B) a 15 cm

8 mm fyrretræsliste:
• 1 styreliste (C), 37,2 cm

12 mm fyrretræsrundstok:
• 1 rulleholder (D), 42 cm

Desuden
• 10 stk. 2 x 30 mm skruer
• Trælim

Tidsforbrug

Et par timer uden stress

Pris

Næsten gratis (skal du købe alle lister, kan det klares for under 100 kroner).

Sværhedsgrad

Et nemt - og ovenikøbet hyggeligt - projekt

Tegning

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...