Byggevejledning
Let
Svær
Skufferne har vi købt færdige i IKEA til 400 kr. for 2 stk. Det kan ikke betale sig at lave dem selv.

Skufferne har vi købt færdige i IKEA til 400 kr. for 2 stk. Det kan ikke betale sig at lave dem selv.

Hvis du er på jagt efter flere kvadratmeter til opbevaring, er pladsen under sengen oplagt. Under de fleste senge vil du kunne have store skuffer, der kan rumme en masse.

Den mest optimale måde at udnytte pladsen på er at bygge en ramme til sengen, som du tilpasser til skuffer, du køber færdige på hjul, så de er nemme at trække ud.

LÆS OGSÅ: Byg en skabsseng og få mere gulvplads

Sengeramme af krydsfiner

Sengerammen bygger vi af 21 mm krydsfiner, som er stærkt og nemt kan holde til vægten af både madras og personer. Her har vi brugt birkefiner, fordi den er stærkest og har en mere ensartet og pæn overflade. Det er den dyreste type finer. Men du kan sagtens vælge at bygge af en billigere type som fx Østen-finer, hvis du kan leve med en knapt så pæn overflade.

Vær omhyggelig med at måle op

Delene til sengerammen kan næsten saves ud af to hele plader på 122 x 244 cm. Det er mange lange snit at save, og det klares nemmest med en dyksav med føringsskinne. Har du ikke sådan en, kan du save efter et langt lige bræt fx med en stiksav.

Du kan evt. også få dem skåret til på mål i trælasten. Det er en god ide at skrive bogstaver på delene, når du saver ud, så du bedre kan holde styr på stumperne.

Vi samler med fisk

Både selve sengerammen og den ramme, der placeres ovenpå til madrassen, er samlet med fisk. Du kan også bruge dyvler. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt, at du gør dig umage med at placere dem nøjagtigt. Ellers får du problemer med at samle delene.

SE OGSÅ: SÅDAN: Præcise samlinger med fisk

1 SENG - 4 MULIGHEDER
2 X 2 SKUFFER Hvis din seng står frit i rummet, kan du have to skuffer i hver side af sengen. Det kræver, at der er plads nok i begge sider til at trække skufferne ud.
DOBBELTSKUFFERStår din seng i et hjørne, og der kun er plads til at trække skuffer ud i den ene side, kan du udnytte pladsen fuldt ud ved at samle skufferne med en holder. Konstruktionen bliver lidt svagere, fordi den ene støtte undlades.
2 SMÅ OG 1 STOR SKUFFE Mangler du et opbevaringssted til lange ting, kan du bruge den ene halvdel under sengen til det. Du får nemmest adgang til rummet ved at lave en lem i endegavlen.
2 STORE RUM Du kan også vælge kun at have adgang til rummet under senge via endegavlen. Det kan også være den løsning, du må vælge, hvis der ikke er plads nok til at trækker skuffer ud i siderne.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få en trin for trin-byggevejledning.