En skabsseng er genial

Når du vælger at indbygge din seng i et skab, får du et ekstra værelse i boligen, når skabssengen bliver gemt væk om dagen. På den måde er soveværelset ikke kun forbeholdt en seng, men kan også fungere som kontor, et børneværelse eller en lille ekstra stue.

Den skabsseng, du finder i vores vejledning, har en dybde på bare 43 cm og fylder derfor ikke meget i rummet. Vi har lavet vores skabsseng sådan, at skabets front også fungerer som sengens bund, praktisk og nemt.

Skabsseng med standard boksmadras

Vi har valgt at bruge en standard boksmadras til vores skabsseng, der måler 140x200 cm. Men du kan sagtens tilpasse din skabsseng til en større madras, i så fald skal du bare være opmærksom på, at de gasstøddæmpere, du skal bruge til din skabsseng, skal passe til vægten af din madras.

Få pladerne skåret til

For at gøre det nemmere at bygge din skabsseng, anbefaler vi, at du får pladerne skåret til i byggemarkedet, på den måde skal du bare sørge for at være omhyggelig, når du måler op. På den måde kræver projektet ikke den store erfaring.

Når man skal indbygge en seng i et skab, er det en god idé at bruge mdf-plader til projektet, da disse er meget stærke, og langt mere anvendelige til at bygge møbler af end for eksempel spånplader.

Inden vi samler vores skabsseng, har vi rundet alle kanterne på vores mdf-plader med en overfræser, det giver et flot udseende, og det er langt lettere at male runde kanter end skarpe kanter.

Beslag til skabssengen

Skabssengen kræver nogle specielle beslag og nogle gasstøddæmpere, der gør det muligt at åbne og lukke skabssengen uden det store besvær. Vi har fundet en producent, der sælger alt sammen i en pakke, så du er fri for at skulle ud og finde stumper flere forskellige steder.

I vores vejledning viser vi dig, hvordan du anvender beslagene, ligesom du også får at vide, hvordan du skal montere både beslag og gasstøddæmpere på skabssengen.

Genial detalje

Vores skabsseng har den geniale detalje, at vi også sørger for, at der er plads til sengetøjet, når skabssengen er slået op. Ved hjælpe af nogle remme, vi monterer, kan man pakke både seng og sengetøj ned på én gang.

Mangler du gulvplads og har du fået mod på at bygge din egen skabsseng, kan du hente byggevejledningen her på siden. Så får du både arbejdstegning og en udførlig trin for trin-guide til, hvordan du nemt bygger din egen skabsseng.

LÆS OGSÅ: Byg en vægseng