Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Usynligt hyldeophæng

Print Gem artikel

Fagmanden vil her vise, hvordan du kan opsætte en hylde uden synligt ophæng og med sikkerhed for, at hylden ikke falder ned. Denne hylde skal bruges til at placere billeder på, og til det brug er et stykke trappegelænder helt fortrinligt.

Dette gelænder er 45 mm bredt i bunden. Skær gelænderet over i den længde, du ønsker hylden. I dette tilfælde 100 cm. Marker nu, hvor hullerne til ophænget skal placeres. Er hylden under 100 cm, kan du nøjes med to huller, er den længere, er tre huller det bedste. 2 huller 10 centimeter inde fra begge ender. Og et evt. tredje hul placeres i midten.

Hullerne skal bores midt i gelænderet. Til ophængning skal du bruge tre karmskruer uden hoved, der er ca. 150 mm lange. Fagmanden måler hovedets diameter, som er 8 mm. Han vælger et 8 mm træbor, så skruerne kommer til at passe stramt i hullerne. Han borer to tredjedele ned i træet. Det passer tilfældigvis med den højde, selve boreskæret har.

Har du ikke lige et bor, der passer så præcist, så marker, hvor meget du skal bore ned, ved at sætte et stykke tape på boret i den dybde, du ønsker. Men husk reglen om, at hullet skal være to tredjedele af hyldens bredde – og at skruerne selvfølgelig skal svare til den dybde og have en længde, som sikrer ophængning.

Det er selvfølgelig lidt forskelligt, alt efter hvilket materiale skruerne skal ind i, men regn i hvert fald med, at skruen skal gå 8-10 cm ind i væggen. Til denne 80 mm brede hylde har fagmanden valgt, at skruerne skal gå 10 cm ind i væggen. Mål op, hvor hylden skal placeres. Kontroller og marker derefter, at hylden kommer til at hænge helt lige, ved hjælp af vaterpasset. Marker også, hvor hullerne skal bores.

Karmskruerne er 8 mm tykke, men hullet i væggen skal bores med et 6-6,5 mm bor. Karmskruerne skærer sig direkte ind i mursten og beton, og du skal ikke bruge rawlplugs. Støvsugeren hjælper ham med at undgå borestøv. Væggen er desværre lidt porøs, der hvor skruehullerne er markeret. Det kunne klares med et par bøsninger, men vi vælger at flytte hullerne et par cm, hvor der tydeligt er mursten bagved.

LÆS OGSÅ: Karmskruer - Bliv ekspert på 5 minutter!

Karmskruerne skrues i, så de passer i længden til hullerne i hylden. To skruer er nok, fordi hylden er så kort, så vi undgår hullet i midten. Nu er hylden lige til at skubbe på plads. Og familiebillederne kan placeres.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Usynligt hyldeophæng
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage