Usynligt hyldeophæng

Fagmanden vil her vise, hvordan du kan opsætte en hylde uden synligt ophæng og med sikkerhed for, at hylden ikke falder ned. Denne hylde skal bruges til at placere billeder på, og til det brug er et stykke trappegelænder helt fortrinligt.

Dette gelænder er 45 mm bredt i bunden. Skær gelænderet over i den længde, du ønsker hylden. I dette tilfælde 100 cm. Marker nu, hvor hullerne til ophænget skal placeres. Er hylden under 100 cm, kan du nøjes med to huller, er den længere, er tre huller det bedste. 2 huller 10 centimeter inde fra begge ender. Og et evt. tredje hul placeres i midten.

Hullerne skal bores midt i gelænderet. Til ophængning skal du bruge tre karmskruer uden hoved, der er ca. 150 mm lange. Fagmanden måler hovedets diameter, som er 8 mm. Han vælger et 8 mm træbor, så skruerne kommer til at passe stramt i hullerne. Han borer to tredjedele ned i træet. Det passer tilfældigvis med den højde, selve boreskæret har.

Har du ikke lige et bor, der passer så præcist, så marker, hvor meget du skal bore ned, ved at sætte et stykke tape på boret i den dybde, du ønsker. Men husk reglen om, at hullet skal være to tredjedele af hyldens bredde – og at skruerne selvfølgelig skal svare til den dybde og have en længde, som sikrer ophængning.

Det er selvfølgelig lidt forskelligt, alt efter hvilket materiale skruerne skal ind i, men regn i hvert fald med, at skruen skal gå 8-10 cm ind i væggen. Til denne 80 mm brede hylde har fagmanden valgt, at skruerne skal gå 10 cm ind i væggen. Mål op, hvor hylden skal placeres. Kontroller og marker derefter, at hylden kommer til at hænge helt lige, ved hjælp af vaterpasset. Marker også, hvor hullerne skal bores.

Karmskruerne er 8 mm tykke, men hullet i væggen skal bores med et 6-6,5 mm bor. Karmskruerne skærer sig direkte ind i mursten og beton, og du skal ikke bruge rawlplugs. Støvsugeren hjælper ham med at undgå borestøv. Væggen er desværre lidt porøs, der hvor skruehullerne er markeret. Det kunne klares med et par bøsninger, men vi vælger at flytte hullerne et par cm, hvor der tydeligt er mursten bagved.

LÆS OGSÅ: Karmskruer - Bliv ekspert på 5 minutter!

Karmskruerne skrues i, så de passer i længden til hullerne i hylden. To skruer er nok, fordi hylden er så kort, så vi undgår hullet i midten. Nu er hylden lige til at skubbe på plads. Og familiebillederne kan placeres.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Indretning