Gør dit hus sikkert med et overvågningskamera

Et overvågningskamera kan være et godt supplement til din indbrudssikring. Hvis en tyv ved, at han bliver filmet, er der nemlig god chance for, at han går et andet sted hen.

Overvågningskamera

Gode optagelser fra et effektivt overvågningskamera kan hjælpe til med at identificere tyven.

Overvågningskamera kan gøre dit hjem sikrere

I nogle tilfælde kan et overvågningskamera - eller flere overvågningskameraer - være et godt supplement til din øvrige indbrudssikring. Men et overvågningskamera må aldrig være dit eneste værn mod indbrud, og det bør aldrig være dit førstevalg. Men vælger du det rette overvågningskamera, kan det være mindst lige så godt som en tyverialarm.

Her giver et overvågsningskamera mening:

  • Som supplement til øvrig indbrudssikring. Når du har sikret gode låse, indbrudshæmmende beslag, nabohjælp, mærkningsordninger mv.
  • Hvis der er langt til nærmeste nabo, eller huset på anden vis er særligt udsat.
  • Hvis overvågningskameraet samtidig fungerer som bevægelsessensor, der sender dig besked om aktivitet i eller omkring dit hjem.

LÆS OGSÅ: Derfor er det smart med bevægelsessensor

De bedste overvågningskameraer er på wifi

En tyv med blot et par brikker at flytte rundt med, kan nemt skjule sit ansigt fra nysgerrig overvågningskamera overvågning. Så et overvågningskameras primære opgave er ikke at afsløre, men snarere at afskrække tyven. Det er trods alt nemmere at bryde ind hos naboen, der ikke har overvågningskameraer end at risikere at blive genkendt.

Overvågningskamera wifi

Med et overvågningskamera med wifi kan du følge med i, hvad der sker i hjemmet, uanset hvor du er.

Mange overvågningskameraer kan kobles på nettet via wifi eller en kablet forbindelse. Og mange små, diskrete overvågningskameraer kan indstilles til at reagere ved bevægelse, hvorefter de optager og sender en besked til husets ejer. Så får du besked, hvis der er bevægelse ved dit hus – og du kan med det samme se, om det er katten, postbuddet eller en indbrudstyv, der er på spil. På den måde kan et overvågningskamera være mindst lige så effektivt som en alarm.

Lad overvågningskameraet spille sammen med dine andre enheder

Efterhånden kan mange overvågningskameraer kobles på iHome og lignende ordninger, som lader mange elektroniske enheder arbejde sammen. Så kan du fx vælge, at lyset i stuen og musikanlægget skal tænde, når overvågningskameraet registrerer bevægelse. På den måde udvider du overvågningskameraets funktioner, og gør det langt mere effektivt i forhold til at bekæmpe indbrud.

Overvågningskamera udendørs

Kamera overvågning udendørs er omfattet af regler. Hvis du vælge at anskaffe dig et overvågningskamera, skal du være opmærksom på, at det kun må optage på din egen grund. Det må altså ikke pege ud på fortovet eller ind på naboens grund.

Og optager overvågningskameraet en indbrudstyv, der lister rundt om huset, må du ikke bede alle dine Facebook-bekendte om hjælp til at identificere tyven. Optagelserne må du overgive til politiet. Hvis tyven skal efterlyses med billede, er det kun politiet, der kan gøre det, uden at overtræde loven.

Overvågningskamera udendørs

Et overvågningkamera udendørs kan holde tyven væk fra netop dit hus.

    Andre læser lige nu ...