Sådan undgår du indbrud i ferien

Når du holder ferie, er tyvene på arbejde. Og når du ikke er hjemme, vil tyvene gerne besøge dig. Så gæstfri skal du naturligvis ikke være – men faktisk er et af de mest effektive våben imod indbrud og tyveri netop venlighed.

Indbrudstyv

Kan du trygt tage på ferie uden at frygte indbrud?

Når vi går på ferie, stiger antallet af indbrud. For når du ikke er hjemme, er det nemt for tyvene at bryde ind i ro og fred og løbe med dine værdier. Eller er det?

Det kommer selvfølgelig an på, om du har sikret dit hjem mod indbrud. Og hvis du allerede har sørget for aftaler med naboerne, gode låse, indbrudsikre vinduer og døre, præventiv belysning og måske endda en tyverialarm, så kan du slappe helt af i solstolen på Mallorca. Din tyverisikring er i top - og risikoen for indbrud i dit hjem er lav.

Men ellers skal du lige følge med her:

Tyverisikring - hvis der er mere end en uge til din ferie

Gå dit hus efter med tyvens øjne: Hvis du skulle begå indbrud i dit eget hjem, hvor ville du så starte? Det kunne være den gamle, slidte kælderdør, den ulåste terassedør eller via vinduet omme på bagsiden af huset, hvor en tyv kan begå indbrud i fred og ro.

Her skal du sørge for indbrudssikring, så det bliver sværere at bryde ind. For en forsinkelse på blot 3 minutter får de fleste tyve til at opgive.

Kan du ikke nå at sikre hele huset, så start med de mest oplagte: En terrassedør uden lås eller et vindue, der ikke er sikret, og som ligger i skjul fra vejen og naboerne.

Læs mere her: Gør dit hus ekstra sikkert

Tyverisikring - hvis der er mindre end en uge til din ferie

Selvom du ikke kan nå at sætte en masse sikringsbeslag op i hele huset, så kan du stadig gøre noget. Du kan nemlig gøre tyven usikker:

  • Sæt timere på lyset rundt omkring i huset, så det tænder og slukker som om der var nogen hjemme
  • Få naboen til at fylde lidt affald i affaldspanden og tømme postkassen
  • Sørg for, at der roder lidt i entreen og stuen, så en nysgerrig tyv bliver i tvivl om, om der er nogen hjemme
  • Træk gardinerne for i soveværelset, hvis man kan kigge ind i det fra et vindue

Når du kommer hjem igen

Forhåbentlig slap du for indbrud i denne ferie. Måske nåede du endda at sikre blot en smule af huset, og gjorde du ikke, så er det altså nu, inden du forlader dit hjem for en længere periode igen.

Og så skal du tage en snak med dine naboer. For der findes et ofte overset våben imod indbrudstyve: Venlighed.

Hils så på alle de folk, du møder i dit kvarter. Kig dem i øjnene, nik og sig pænt goddag. For en indbrudstyv, der føler sig set, og som ved, at han kan blive genkendt, vil foretrække andre jagtmarker. For der er jo masser af kvarterer uden nabohjælp, og masser af huse uden ordentlig sikring mod indbrud.

Tag også gerne initiativ til nabohjælp, hvor alle holder øje med kvarteret og hinandens huse og haver, også i ferietiden.

Læs mere her: Nabohjælp

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tyverisikring