Omtanke er første skridt

Køb den sikring, du har brug for, i stedet for bevidstløst at investere i alarmsystemer, superlåse og alle tænkelige sikringsbeslag.

Her gælder det gammelkendte råd om at se på dit hjem med en tyvs øjne: Hvis du skulle bryde ind i dit hjem, hvor er så de svageste steder? Det kan være godt at vide, at indbrudstyve vælger de letteste løsninger. Derfor handler din sikringsstrategi først og fremmest om at gøre hans arbejde så besværligt som muligt – så vælger han nemlig sandsynligvis et andet hus end dit.

LÆS OGSÅ: Hvordan du undgår indbrud i hjemmet

Har du terrassedør, så start her. Det er de fleste tyves foretrukne ind- og udgang. Og sørg så for, at tyven ikke blot kan åbne yderdørene, hvis han først er inde i huset. En tyv foretrækker en ekstra udgang, han kan flygte igennem. Selvfølgelig kan han komme ind, hvis han virkelig vil, men jo mere besværligt du gør det, desto bedre.

10 tips sikrer dit hjem mod indbrud

1. Sikre låse og slutblik: Undgå, at låsen sparkes op ved at skifte til sikre låse med solide låsepaler og sikre låsecylindre med seks eller flere stifter.

2. Låse til vinduerne: Stop tyvens flugt med tyvekoster ved at sætte låse på de mest udsatte vinduer – typisk dem, der ligger bedst skjult for nysgerrige blikke fra naboer og andre.

3. Rudesikringer udvendigt: Sørg for, at ruderne ikke kan aflistes – en af de mest populære indbrudsmetoder.

4. Greb med lås: Undgå indbrud via terrassen, og stop dermed en af de mest benyttede indgangsveje for indbrudstyve.

5. Lås i stedet for vrider: Spær tyvens flugtvej gennem en hoveddør. En indbrudstyv sikrer sig som regel en ekstra udvej, for det tilfælde at du kommer hjem og forstyrrer ham midt i arbejdet.

6. Hasper med sikring: Gør vinduet ekstra sikkert ved at forsyne det med børnesikrede hasper (anverfere).

7. Envejsskruer til det hele: Snyd en tyv med skruetrækker med envejsskruerne, der kun kan skrues højre om, altså i. Skruerne kan du bruge alene, fx til at skrue glaslisterne fast til vinduets ramme.

8. Ekstra sikre sikringsbeslag: Gør tyvens vej ind besværlig ved at forsyne vinduerne med sikringsbeslag.

9. Nokker til døre og vinduer: Stop den ihærdige indbrudstyv, der bevæbnet med en nedstryger er klar til at save hoveddørens hængsler over.

10. Roterende tremmer for kældervinduerne: Giv den adrætte tyv hovedbrud ved at sætte tremmer for kældervinduerne.

Download hele artiklen og læs mere.