Arbejdsbukke - nye tendenser

Det er ofte afgørende at have ordentligt hold på materialerne under arbejdet. Her kommer arbejdsbukken til sin ret, og der kommer hele tiden nye til ...

Et par arbejdsbukke er næsten ikke til at undvære, for de gør bare arbejdet meget nemmere. Når du har dem med, kan du få hold på tingene på en helt anderledes tjekket måde, og de er ganske enkelt geniale til at få løftet eller fastholdt ellers helt uregerlige emner.

I virkeligheden kan de fleste af os komme langt med et standardsæt til et par hundrede kroner. Men har du mod på at ofre lidt mere, kan du i dag få virkelig smarte løsninger, som med sikkerhed vil øge din arbejdsglæde markant, når du tager dem frem.

Når det gælder de nye arbejdsbukke, er der to forskellige grundtyper: Den ene er de superpraktiske ministiger, som også kan bruges som bukke. Og den anden kunne man kalde en mere klassisk buk, hvor der så til gengæld er udviklet på funktioner og transport- og opbevaringsmuligheder.

Alle de bukke, vi viser her, har det tilfælles, at de kan slås sammen, så de næsten ingenting fylder, når de stilles op ad en væg. Og så kan de let klare vægten fra de materialer, som en almindelig gør det selv’er vil udsætte dem for.

Ualmindelig handy

Stanley fold-ud-buk (1-97-475)

Selvom konstruktionen på Stanleys foldud-bukke måske kan synes lidt spinkel, er de faktisk bomstærke med en bæreevne på hele 340 kg pr. buk. Overliggeren, som er lavet af slagfast plast, har desuden en god bredde, hvilket er med til at give ekstra stabilitet til fx plader. Det mest imponerende er dog den lette ud- og sammenfoldning. Og så selvfølgelig det smarte system, hvor de to bukke kan sættes sammen til én kompakt enhed - lige til at tage over skulderen. Pris ca. 600 kroner for et sæt.

Ultra kompakt og praktisk system fra Stanley. To stk. fold-ud-bukke kan samles til en enhed.

Stige og buk i ét

Wibe arbejdsbuk 5000+

Det er stærke aluminiumsprofiler, som sørger for stabiliteten og robustheden på Wibes ministige/arbejdsbuk 5000+. Derfor vejer modellen med fire trin da heller ikke mere end 12,3 kg, og da den tilmed er udstyret med et praktisk håndtag, er den lige til at tage med på farten. Trinene på stigen er lavet ekstra dybe (250 mm), og så har den en hældning som en helt almindelig trappe. En krog låser bukken, når den er udfoldet, og gør den derved ekstra sikker. Pris ca. 1350 kroner.

Det kraftige aluminiumsprofil giver stabilitet uden at gøre arbejdsbukken tung.

Super fleksibel buk

Stanley 2-vejs justerbar buk (1-70-559)

Der er masser af indstillingsmuligheder på Stanleys seneste bud på et fleksibelt bukkesystem, og så er bæreevnen hele 450 kg pr. par, selvom de er lavet af plast. Bukkene kan justeres i højden og i bredden. Og det giver mulighed for at indstille din arbejdshøjde mellem 76 og 89 cm og øge bukkens bredde fra 71 til 116 cm. De medfølgende V-beslag gør det nemt at fastholde rør, og endelig fylder en buk sammen-slået ikke mere end 7,4 cm i bredden. Pris ca. 800 kroner for et sæt.

Stanleys nye buk er justerbar i både højden og bredden og kan tilmed fastholde rør ved hjælp af to smarte V-endebeslag.

Klarer også plader

Altrex X-Pro

Ca. 2500 kroner for en “lille trappestige” kan godt synes som en heftig pris, men når det gælder X-Pro fra Silkeborg Stigefabrik, kan pengene vise sig at være givet rigtig godt ud. Genialt er i hvert fald kombinationen af trappe og arbejdsbuk, og så er det super praktisk, at du har mulighed for at bruge arbejdsbukken både oprejst og liggende. X-Pro-bukken er desuden udstyret med V-formede holdere til rør og har robuste skridsikre fødder.

Lægger du trappestigen ned på siden, har du med et snuptag en effektiv arbejdsplatform til fx udskæring af plader. Når stigen/bukken skal ryddes væk eller transporteres, er den lige til at klappe sammen og tage med under armen.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Arbejdsbord