Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan bygger du den perfekte værktøjstavle!

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En ordentlig værktøjstavle er måske ikke det mest interessante i verden, men det er en god måde at få orden på værkstedet. Denne værktøjstavle er nem at bygge, og den kan tilpasses.

Værktøjstavle: Værktøjsholderne kan flyttes rundt på værktøjstavlen og rykkes op og ned efter behov.

Værktøjsholderne kan flyttes rundt på værktøjstavlen og rykkes op og ned efter behov.

Værktøjstavlen bygges af lister. To lodrette lister i hver side styrer længden på værktøjstavlen. Vi skruer i alt syv tværgående lister mellem de to lodrette, så vi kan montere værktøjsholdere i seks rækker.

Værktøjsholderne består af et stykke krydsfiner, der skubbes ind i en fræset fals i de tværgående lister. På krydsfineren fastgøres et stykke bøgetræ, hvor der fræses eller bores plads til værktøj.

Værktøjstavle: Byg din egen værktøjstavle.

Sådan bygger du din egen værktøjstavle

Værktøjstavle: Skær træet til.

1. Skær træet til. Med en rundsav eller dyksav med skinne saver vi træet til 6 cm brede lister til de to lodrette og de syv vandrette lister. Længden på listerne afhænger af, hvor stor du vil have din værktøjstavle.

Værktøjstavle: Værktøjsholderne måles op.

2. Værktøjsholderne måles op. Skruetrækkere, tænger og andet værktøj på værktøjstavlen skal placeres i holdere, som fastgøres på krydsfiner. Her er krydsfineren 6,5 mm tyk.

Værktøjstavle: Fræs riller i de vandrette lister til holderne.

3. Fræs riller i de vandrette lister til holderne. Vi laver vores riller 8 mm brede og 12 mm dybe. Vi bruger en stationær fræser, men en overfræser kan også bruges.

Værktøjstavle: Så er der fræset riller.

4. Så er der fræset riller. Den øverste liste har en 12 mm dyb rille i den ene side, mens den nederste liste i værktøjstavlen har en fals, der er 13 mm dyb.

Værktøjstavle: Bor for i listerne.

5. Bor for i listerne. I hver ende forbores der to huller med et 4-mm-bor. Skal du lave en værktøjstavle på mere end to meter, skal der også være en lodret støtteliste i midten.

Værktøjstavle: De tværgående liste monteres.

6. De tværgående liste monteres. Vi bruger afstandsklodser på 4 cm til at gøre arbejdet lettere. Hver liste får to 4,0 x 30-mm-skruer i hver side.

Værktøjstavle: Sav og bor ud til værktøj.

7. Sav og bor ud til værktøj. Vi bruger en stiksav til at save ud til stemmejernene i træet til værktøjsholderne.

Værktøjstavle: Her hænger vi stemmejern og skruetrækkere op.

8. Her hænger vi stemmejern og skruetrækkere op. Der kan laves mange værktøjsholdere, og længden og formen på udskæringerne kan variere, alt efter hvilket og hvor meget værktøj du vil hænge op. Vi tegner værktøjet op på træet og skærer det til med en stiksav.

Værktøjstavle: Bagpladen af krydsfiner og værktøjsholderen skrues sammen.

9. Bagpladen af krydsfiner og værktøjsholderen skrues sammen. Vi borer for med et bor med forsænker og monterer hver værktøjsholder med to skruer.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage