En emhætte uden aftræk er en mulighed, men ikke en fordel.

Problem:

Jeg skal have bygget nyt køkken, men jeg kan ikke finde plads til aftrækket fra emhætten. Hvad gør jeg ved det?

Løsning:

Du behøver ikke finde plads til aftræk til det fri fra din emhætte. De fleste modeller kan køre med recirkulation, så luften ikke bliver ledt ud i det fri, men blæses ud i køkkenet igen efter at have passeret et kulfilter og et fedtfilter.

Et fedtfilter kan bruges igen og igen, og det er nemt at holde ved lige – det skal bare en tur i opvaskemaskinen fra tid til anden. Kulfilteret derimod skal skiftes et par gange om året. Et nyt filter koster cirka 100-250 kroner afhængigt af fabrikatet, så driften er dyrere på en emhætte, der recirkulerer. Fugten fra madlavningen slipper du til gengæld ikke af med, og det er en ulempe.

Husk, at aftræk fra emhætter både kan ledes op gennem taget og ud gennem væggen.