Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Emhætte

Fjern madosen med en emhætte. På disse sider kan du finde inspiration til din nye emhætte, og vi viser dig også, hvordan du montere din emhætte korrekt.

Emhætte - opsætning og montering af emhætte

En emhætte og et emfang er to sider af samme sag og er efterhånden fast inventar i alle køkkener. Nogle er store og klodsede, mens andre er stilfulde og elegante – ja, nogen kan ligefrem gå for at være en lampe. Emhætter, eller emfang om man vil, har dog det til fælles, at deres opgave er at suge damp og mados fra madlavningen til sig, så den ikke spredes til resten af huset.

To typer emhætter

Der findes mange forskellige slags emhætter på markedet, men grundlæggende findes der to typer emhætter: nemlig en emhætte der har til formål at suge luften ud og en emhætte som har til formål at recirkulere luften i rummet.

Udsugningsemhætten fungerer ved at suge luften ud i det fri via en aftrækskanal gennem ydermuren eller op gennem loftet.

Recirkulationsemhætten kræver ikke udtræk og er derfor væsentligt nemmere at montere den emhætte. Den har til gengæld et kulfilter, som typisk skal skiftet 2-3 gange årligt. Denne type emhætte fjerner dog ikke dampen, men den kan være praktisk på steder, hvor der ikke er plads til en udsugningsemhætte.

Montering af emhætte

Når du skal montere en emhætte, er det først og fremmest vigtigt, at du måler grundigt op. På den måde sikrer du dig, at emhætten kommer til at sidde præcist over dit komfur eller din induktionsplade, men du sikrer dig samtidig, at du ikke kommer til at bore hul i muren det forkerte sted.

Emhætte ekstern motor

Fordelen ved en emhætte med ekstern motor er, at emhættens motor kan placeres væk fra emhætten og dermed gemmes på ydersiden af en mur, hvilket i sidste ende giver en mere
støjsvag emhætte.

Ved opsætning af en ekstern motor på ydersiden af en mur, er det nødvendigt med et såkaldt kernebor, til at lave hullet. Kerneboret kan ikke nå hele vejen gennem muren, så det er nødvendigt at bore for med et langt murbor. Herefter kan der bores indefra med kerneboret, til man er halvvejs og, hvorefter den sidste halvdel af hullet bores udefra.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage