Den største fordel ved egetræ er, at det er bomstærkt. Derfor er træet mere modstandsdygtigt over for ridser end andet blødere træ. Desuden kan egetræ også slibes og friskes op igen med olie, så pladen kan holde i mange år. Egetræ er også ret modstandsdygtigt over for syre.
En ulempe ved eg er, at bordet let bliver plettet af stærke farver fra madvarer. Mærker efter fugt er lette at se, og de kan ses i lang tid.
Se resultater fra vores test af egetræ
Herunder kan du se, hvordan eg klarede sig i testen af køkkenbordplader:
Olie Her er en plet fra noget madolie. Med tiden trænger det ned i træet.
Rødbede Rødbede trænger ned i træet og laver pletter.
Rødvin Rødvin misfarver lidt mindre end rødbedesaft.
Citronsaft Pletter fra citronsaft forsvinder hurtigt.
Allerede abonnement?
Har du allerede et abonnement på magasinet?
Klik hér
Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Tjek din email
Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.
Angiv ny adgangskode.
Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.
password_reset.form.password_is_changed
Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel:Er egetræ egnet som køkkenbord?
Total pris:149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
Du kan opsige dit abonnement når som helt.
Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned