Er egetræ egnet som køkkenbord?

Er egetræ egnet som køkkenbord?

Gør Det Selv testede en række køkkenbordsplader og udsatte dem bl.a. for syre og rødbedesaft.

Spørgsmål:

Er egetræ egnet som køkkenbord? Træet er jo stærkt, men er det også godt til køkkenborde?

Svar:

Stavlimet eg er et flot og populært valg som køkkenbordsplade. Gør Det Selv
har tidligere testet køkkenbordsplader, og her klarede eg sig ret godt.

LÆS MERE: De dyre køkkenborde er ikke pengene værd!

Den største fordel ved egetræ er, at det er bomstærkt. Derfor er træet mere modstandsdygtigt over for ridser end andet blødere træ. Desuden kan egetræ også slibes og friskes op igen med olie, så pladen kan holde i mange år. Egetræ er også ret modstandsdygtigt over for syre.

En ulempe ved eg er, at bordet let bliver plettet af stærke farver fra madvarer. Mærker efter fugt er lette at se, og de kan ses i lang tid.

Se resultater fra vores test af egetræ

Herunder kan du se, hvordan eg klarede sig i testen af køkkenbordplader:

Olie
Her er en plet fra noget madolie. Med tiden trænger det ned i træet.

Rødbede
Rødbede trænger ned i træet og laver pletter.

Rødvin
Rødvin misfarver lidt mindre end rødbedesaft.

Citronsaft
Pletter fra citronsaft forsvinder hurtigt.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Køkkenbord