Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er egetræ egnet som køkkenbord?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er egetræ egnet som køkkenbord?

Gør Det Selv testede en række køkkenbordsplader og udsatte dem bl.a. for syre og rødbedesaft.

Spørgsmål:

Er egetræ egnet som køkkenbord? Træet er jo stærkt, men er det også godt til køkkenborde?

Svar:

Stavlimet eg er et flot og populært valg som køkkenbordsplade. Gør Det Selv
har tidligere testet køkkenbordsplader, og her klarede eg sig ret godt.

LÆS MERE: De dyre køkkenborde er ikke pengene værd!

Den største fordel ved egetræ er, at det er bomstærkt. Derfor er træet mere modstandsdygtigt over for ridser end andet blødere træ. Desuden kan egetræ også slibes og friskes op igen med olie, så pladen kan holde i mange år. Egetræ er også ret modstandsdygtigt over for syre.

En ulempe ved eg er, at bordet let bliver plettet af stærke farver fra madvarer. Mærker efter fugt er lette at se, og de kan ses i lang tid.

Se resultater fra vores test af egetræ

Herunder kan du se, hvordan eg klarede sig i testen af køkkenbordplader:

Er egetræ egnet som køkkenbord? Plet fra olie

Olie
Her er en plet fra noget madolie. Med tiden trænger det ned i træet.

Er egetræ egnet som køkkenbord? Plet fra rødbede

Rødbede
Rødbede trænger ned i træet og laver pletter.

Er egetræ egnet som køkkenbord? Plet fra rødvin.

Rødvin
Rødvin misfarver lidt mindre end rødbedesaft.

Er egetræ egnet som køkkenbord? Plet fra citronsaft.

Citronsaft
Pletter fra citronsaft forsvinder hurtigt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage