Er egetræ egnet som køkkenbord?
Du skal være logget ind for at gemme artikler
Nyhedsbrev
Gør som over 80.000 andre ...

Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 2 gange om ugen.
Så får du:
Er egetræ egnet som køkkenbord? Træet er jo stærkt, men er det også godt til køkkenborde?
Stavlimet eg er et flot og populært valg som køkkenbordsplade. Gør Det Selv
har tidligere testet køkkenbordsplader, og her klarede eg sig ret godt.
LÆS MERE: De dyre køkkenborde er ikke pengene værd!
Den største fordel ved egetræ er, at det er bomstærkt. Derfor er træet mere modstandsdygtigt over for ridser end andet blødere træ. Desuden kan egetræ også slibes og friskes op igen med olie, så pladen kan holde i mange år. Egetræ er også ret modstandsdygtigt over for syre.
En ulempe ved eg er, at bordet let bliver plettet af stærke farver fra madvarer. Mærker efter fugt er lette at se, og de kan ses i lang tid.
Herunder kan du se, hvordan eg klarede sig i testen af køkkenbordplader:
Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 2 gange om ugen.
Så får du: