Vi har nemlig stresstestet 11 forskellige typer køkkenbordsplader, b.la. terrazzo, laminat og stavlimet eg. Vi har udsat alle bordpladerne for en række skrappe prøver, blandt andet: Fedt - farve - syre - ridser - varme og hårdhed.

Konklusionen af vores test er, at mange af de hundedyre køkken-bordplader, der sælges i dag, er komplet uegnede til formålet:

  • Granit til 3100 kroner pr. meter får lynhurtigt fedtpletter.
  • Stavlimet eg til 1830 kroner pr. meter farves let af madvarerne.
  • Terrazzo til 2450 pr. meter tåler ikke citronsaft.

Download hele artiklen og se testens overraskende resultater.

Sådan har vi testet bordpladerne

Bordpladerne testes med prøvelser fra hverdagen: Fugt, fedt, syre og farve repræsenteret af rødvin, olie, citron og rødbede. Prøverne ligger i 10 timer, svarende til en god nats søvn. Testfelterne trækkes op med en blå tusch, og pladen vaskes. Til sidst skærer vi i pladerne, tester, hvordan de klarer en varm pande, og ser, hvor hårde de er ved dit service.

7 PRØVER FRA DAGLIGDAGEN:
FEDT: I 10 timer lader vi en olie farvet af chili stå og trække ned i pladerne.
FARVE: Rødbedens kraftige farvestof får hjælp af en tynd eddikelage til at mærke pladerne i 10 timer.
SYRE: Citronsaften er næsten farveløs, men på 10 timer kan saften ætse dybt i overfladen.
FARVE: Rødvinen får også 10 timer – en god lang nat – til at farve pladerne.
RIDSER: 5 gange køres en kniv over pladen med et tryk på 200 g. Ridserne afsløres med en blyant.
VARME: En tung pande varmet op til 220º køler af på alle pladerne.
HÅRDHED: Hvor langt kan vi lade en kop falde, før der går skår af den?