Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg støbe en bordplade i beton på stedet?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Støbe betonbordplade

Spørgsmål

Jeg vil gerne lave et køkkenbord af beton. Bordets form er dog kompleks, så jeg vil gerne støbe på stedet og undlade at vende pladen på hovedet bagefter. Går det?

Svar

Der er intet galt for, at du støber en bordplade på stedet, men vi anbefaler, at du bruger flydespartel tilsat en smule fiberarmering i stedet for normal beton, så du får en helt glat overflade.

Desuden skal du tænke støbeformen igennem, da støbeformens bundplade ikke kan fjernes igen.

Derfor bør du bygge en støbeform, hvor den vertikale forskalling, der forhindrer betonen i at løbe af, er forskudt en centimeter i forhold til bundpladen, så der opstår en lille rende langs kanten. Når rendenfyldes af flydespartel, skabes der en skarp kant, som skjuler bundpladen, som kun kan ses nedefra – ellers bliver bundpladen synlig.

SE BYGGEVEJLEDNINGEN: Støb selv en betonbordplade til køkkenbordet

BRUG FLYDESPARTEL

Flydespartel er selvnivellerende og skal kun lige have hjælp til at fordele sig i støbeformen, og så sætter det sig ellers perfekt i vater, uden din hjælp. Hvis pladen støbes, nøjagtig hvor den skal bruges, så får du et vandret bord.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage