Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Køkkenfliser

En løsning med fliser er en god mulighed for at sætte et personligt præg på det nye køkken eller for at friske det gamle op. Vi giver dig inspiration og vejledning til, hvordan du kan sætte fliser op i dit køkken.

Køkkenfliser - Fliser til køkken

Det er oplagt at vælge fliser til køkkenet på væggen over bordpladen, da køkkenfliser er praktiske og nemme at rengøre. Fliser til køkkenet fås i et hav af varianter, både hvad angår farve, størrelse og mønstre, så det er nemt at finde nogle, der passer til netop dit køkken. Du kan finde masser af inspiration til køkkenfliser på nettet, så du kan finde ud af, om du kun vil have køkkenfliser på noget af væggen, eller om fliserne fx skal dække hele stykket mellem et køkkenbord og fx overskabe.

Sådan sætter du fliser op i køkken

Når du har fundet de rigtige køkkenfliser, kan du nemt selv sætte dem op på væggen. Fliser sættes op med fliseklæber, der smøres på væggen, og køkkenfliserne presses på plads i klæberen. Sæt en vandret liste op i bunden, som den første række køkkenfliser kan sættes efter, så du har en lige linje at arbejde ud fra. For at få den samme afstand mellem fliserne, kan du bruge små afstandskryds.

Når alle køkkenfliserne er sat op på væggen, skal fliserne fuges. Det gør du nemt ved at køre fugemassen diagonalt på fugerne, hvis du har valgt almindelige glatte køkkenfliser med samme tykkelse over det hele.

Vælger du fx såkaldte metro-fliser, der er aflange med skrå kanter hele vejen rundt, skal du være opmærksom på, at de er lidt sværere at fuge. Du kan evt. gøre fugerne mellem dine køkkenfliser mere modstandsdygtige overfor snavs og fedt ved at imprægnere dem.

Opsætning af køkkenfliser i mønster

Der findes mange forskellige mønstre at sætte køkkenfliser op efter, alt efter hvilken form dine fliser har. Kvadratiske køkkenfliser sættes typisk op lige over hinanden, så fugerne danner lige linjer. Vælger du en aflang flise, er det oplagt at vælge et klassisk halvforbandt, hvor køkkenfliserne placeres forskudt med en halv fliselængde i forhold til køkkenfliserne i rækken nedenunder.

Du kan også vælge at sætte aflange køkkenfliser op i sildebensmønster. Det kræver dog et grundigt opmålingsarbejde, og at du skal skære flere fliser til. Hvis du vælge køkkenfliser i forskellige farver, som skal sidde I et bestemt mønster, er det en god ide først at lave en prøveoplægning, så du kan se, hvordan det ser ud, inden du går i gang.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage