Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nu sidder hængslet fast igen

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Når skabshængslet først er gået løs, er det omsonst at prøve bare at skrue det fast igen. Selv ikke med større eller længere skruer holder det i det lange løb. Men hvis du bruger et lille trick med en såkaldt lus, får du en holdbar reparation.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time

Hængslet i køkkenskabet har revet sig løs, og der er ikke noget træ tilbage at skrue det fast i igen.

Intro

Lågerne til køkkenskabene lever nogle gange et lidt udsat liv – især hvis der er små børn i husstanden, der kan finde på at hænge i lågerne. Det går godt i langt de fleste tilfælde, men det kan også resultere i, at lågen pludselig hænger gevaldigt med næbet.

Og når hængslet først er gået løs, er det omsonst at prøve bare at skrue det fast igen. Selv ikke med større eller længere skruer holder det i det lange løb, og der er også grænser for, hvor lange skruer du kan bruge i de relativt tynde skabssider. Derfor må du ty til en reparation med en såkaldt lus.

Vejledning

Lusen er løsningen

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Sav et lille stykke krydsf ner til, så det dækker “kraterne” i spånpladen. Pladen skal have en tykkelse, der mindst svarer til kraternes dybde. Mærk op med blyant, hvor pladen skal sidde.

2

Brug et skarpt stemmejern, når du skal fjerne spånplade, så der bliver plads til krydsfinerpladen. Stem ud først langs stregerne, dernæst en række vand rette “slag” med et par millimeters mellemrum - så er det nemt at “stemme rent”.

3

Inden du smører lim på krydsfinerpladen, er det en god idé at tjekke, at tykkelsen på pladen passer med det hul, du har stemt ud; så er der mindre at slibe væk, når limen er tør.

4

Brug et par gode skruetvinger til at fiksere krydsfinerpladen, mens limen tørrer. Når limen er tørret, kan du slibe finerpladen med slibepapir korn 100, så den flugter med skabssiden.

5

Mærk omhyggeligt op til hængslerne, og mal eventuelt reparationen, inden du monterer hængslet med nye skruer. Og så kan du glæde dig over, at lågen kan hænge pænt igen.

Tidsforbrug

Opgaven kan klares på cirka en time plus tørretiden.

Pris

Du skal kun bruge et stykke krydsfiner og lidt lim, så prisen er minimal.

Sværhedsgrad

Det kræver lidt påpasselighed, når du arbejder med stemmejernet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage