Vinkelbeslag: Sådan bruges de

RÅSTYRKE: Med et lille udvalg af vinkelbeslag liggende på værkstedet kommer du langt, når det gælder om at lave stærke samlinger.

Læs mere om beslag

VIGTIGT! Vinkelbeslag

Ved en konstruktion med lodrette stolper kan det være fristende kun at sætte et enkelt vinkelbeslag pr. stolpe. Vinkelbeslaget er stærk, og ved første øjekast står stolpen jo fint. Men der er ikke meget stabilitet i konstruktionen med kun én vinkel. Først når et vinkelbeslag monteres på modsatte side, opnås en samling med optimal styrke.

Vinkelbeslag: Sådan opnår du optimal styrke

LÆS OGSÅ: Hvilke bjælkesko skal jeg vælge?

Skruer eller søm til fastgørelse af vinkelbeslag?

Den bedste fastgørelse af vinkler får du med beslagskruer. De er 4 mm tykke, mens halsen måler 5 mm og passer stramt i beslagenes huller. Skruemaskine med moment anbefales til monteringen. Så kan hastigheden styres, og man undgår, at skruerne knækker, når halsen rammer beslagets huller.

Runde, rillede kamsøm eller beslagsøm, som de også kaldes, kan også bruges. De er ikke helt så nemme at anvende som skruer og egner sig også primært til hulplader. Sømmene er 4 mm tykke, mens halsen lige under hovedet er 5 mm og passer stramt i beslagets huller.