Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Beslag

Der findes et hav af forskellige beslag. Her på siderne finder du hjælp og vejledning til, hvilke beslag du bør anvende til dit gør det selv-projekt.

Beslag

Der findes et hav af forskellige beslag, der alle er designede til hver deres specifikke formål. Her på siderne finder du hjælp og vejledning til, hvilke beslag du bør anvende til dit gør det selv-projekt.

Hulplade-beslag

Hulplade-beslag er som navnet antyder en flad plade med huller i. Det er derfor det mest simple bygningsbeslag. Beslaget er skåret ud af standardplader med hullerne jævnt fordelt. Netop derfor skal du selv være bevidst om at finde den rigtige størrelse beslag og overholde de afstande mellem skruerne indbyrdes og fra skruerne til kanten, som sikrer, at træet ikke flækker.

Vinkel-beslag

Vinkelbeslagene er de mest udbredte beslag, og de fås i utallige størrelser i pladetykkelser fra 1,5 til 4 mm. Beslagene har ofte “for mange” huller og kan bruges i forskellige positioner og i forskellige samlinger. Ofte er hulmønsteret også forskelligt på de to flige, så beslag og skruer skal placeres helt rigtigt. Vær opmærksom på, at du ikke kommer til at placere skruerne for yderligt, så træet ender med at flække.

LÆS MERE: Byg med vinkelbeslag

Bjælkesko

De almindelige bjælkesko er et smart beslag, der skrues op på en stolpe, en bjælke eller en mur, hvorefter den vandrette bjælke lægges ned i beslaget og skrues fast. Ønskes opgaven løst med et mere diskret beslag, kan man bruge endetræsbeslag eller en skjult bjælkebærer.

Stolpesko

Stolpesko (søjlesko) forbinder lodrette stolper og vandrette remme med støbt fundament. Beslagene bærer konstruktionen, løfter den fri af fugt – og nok så vigtigt: holder den nede, hvis blæst eller andet forsøger at løfte den op. Du kan støbe beslaget fast alene eller vente, til stolpen eller måske hele konstruktionen er på plads

Læs mere: Sådan bruger du stolpesko

Placér skruerne korrekt i beslaget

Skruerne gør ikke lige stor nytte overalt på beslaget – og nytten af hvert enkelt hul afhænger af, hvordan en samling belastes. Ud over at tage hensyn til kantafstand og indbyrdes afstand mellem skruerne bør du placere skruer der, hvor belastningen i beslaget er størst. Og der kræves flere skruer, hvor kræfterne trækker udad i skruerne, end hvor trækket går på tværs af dem.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage