Fibercement skal ikke vedligeholdes og er meget modstandsdygtigt over for vind og vejr, der slider på dit hus.

Fibercement skal ikke vedligeholdes og er meget modstandsdygtigt over for vind og vejr, der slider på dit hus.

Hvad er fibercement?

Fibercement er, som navnet også antyder, cement, der er forstærket med fibre. Resultatet er et yderst modstandsdygtigt materiale, der er velegnet til udendørs beklædning af facader, som vindskeder, som sternbrædder og alle andre steder, hvor du vil anvende træværk på husets yderside.

Fibercementplader eller -brædder

Fibercement fås både som fibercementplader eller brædder af fibercement. Fibercement, brædder eller plader, er lige så lette at arbejde med som træ, du skal bare sørge for, at du har en særlig klinge til din rundsav og et godt bor til skruehullerne. Og så er det vigtigt, at du anvender en støvmaske, når du arbejder med cementplader og -brædder.

Fibercement kræver ikke vedligehold

En af de helt store fordele ved fibercement er, at det er et materiale der ikke kræver nogen form for vedligehold. Fibercement er indfarvet fra fabrikken, og skal derfor hverken grundes eller males. Du sparer altså udgifterne til maling og af den grund koster fibercement og træ næsten det samme, når man skal lave nyt udendørs træværk.

Fibercement er modstandsdygtigt overfor både varme og kulde, og kan modstå både fugtige og tørre forhold. Derudover så er materialesammensætningen i fibercement sådan, at det er meget resistent overfor alger, råd og svamp. Sidstnævnet er medvirkende til, at fibercement også bidrager til et godt indeklima.

Fibercement med struktur

Hvis du godt kan lide træ og det udtryk træ giver, men ikke gider at vedligeholde dit træværk, så er fibercement faktisk en god løsning. Du kan nemlig få fibercementbrædder, der har en struktur, så det til forveksling ligner almindelige træbrædder.

Fibercementbrædder fås i et utal af farver, så du kan finde lige præcis den "træsort" i fibercement, som du vil bruge til dit byggeri. På den måde får du både det flotte udtryk, som træ giver, og den holdbarhed, som fibercement er garant for.

Fibercement kan bruges til andet end facade

Selvom fibercement især er genialt, når det drejer sig om facade og den udvendige beklædning af huse, kan materialet sagtens bruges i andre sammenhænge, hvor mna kan få glæade af den store holdbarhed. Eksempelvis vil det være oplagt at bygge højbede af fibercement.

I modsætning til trykimprægneret træ, så risikerer man ikke, at fibercement afgiver skadelige stoffer til jorden, hvilket er en stor fordel. Og samtidig får man med fibercement et højbed, som vil holde i utroligt lang tid.

TRÆFIBERCEMENT
FordeleLet at arbejde med. Kræver ikke specialværktøj.Vedligeholdelsesfrit, rådner ikke
UlemperKræver meget vedligeholdelse.Ligner ikke helt ægte træ. Kræver specialværktøj.
LevetidOp til 30 år med omhyggelig vedligeholdelse.Mindst 30 år.
Gør det selv-venlighedNemt at håndtere.Kræver lidt øvelse.
Prisniveau20 - 30 kr. / meter25 - 40 kr. / meter