Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fibercement: Brædder der ALDRIG rådner

Print Gem artikel

Skift vindskederne af træ ud med fibercement, så slipper du for maling og vedligeholdelse. Brædder af fibercement ligner træ, men de rådner aldrig.

Fibercement skal ikke vedligeholdes og er meget modstandsdygtigt over for vind og vejr, der slider på dit hus.

Fibercement skal ikke vedligeholdes og er meget modstandsdygtigt over for vind og vejr, der slider på dit hus.

Hvad er fibercement?

Fibercement er, som navnet også antyder, cement, der er forstærket med fibre. Resultatet er et yderst modstandsdygtigt materiale, der er velegnet til udendørs beklædning af facader, som vindskeder, som sternbrædder og alle andre steder, hvor du vil anvende træværk på husets yderside.

Fibercementplader eller -brædder

Fibercement fås både som fibercementplader eller brædder af fibercement. Fibercement, brædder eller plader, er lige så lette at arbejde med som træ, du skal bare sørge for, at du har en særlig klinge til din rundsav og et godt bor til skruehullerne. Og så er det vigtigt, at du anvender en støvmaske, når du arbejder med cementplader og -brædder.

Fibercement kræver ikke vedligehold

En af de helt store fordele ved fibercement er, at det er et materiale der ikke kræver nogen form for vedligehold. Fibercement er indfarvet fra fabrikken, og skal derfor hverken grundes eller males. Du sparer altså udgifterne til maling og af den grund koster fibercement og træ næsten det samme, når man skal lave nyt udendørs træværk.

Fibercement er modstandsdygtigt overfor både varme og kulde, og kan modstå både fugtige og tørre forhold. Derudover så er materialesammensætningen i fibercement sådan, at det er meget resistent overfor alger, råd og svamp. Sidstnævnet er medvirkende til, at fibercement også bidrager til et godt indeklima.

Fibercement med struktur

Hvis du godt kan lide træ og det udtryk træ giver, men ikke gider at vedligeholde dit træværk, så er fibercement faktisk en god løsning. Du kan nemlig få fibercementbrædder, der har en struktur, så det til forveksling ligner almindelige træbrædder.

Fibercementbrædder fås i et utal af farver, så du kan finde lige præcis den "træsort" i fibercement, som du vil bruge til dit byggeri. På den måde får du både det flotte udtryk, som træ giver, og den holdbarhed, som fibercement er garant for.

Fibercement kan bruges til andet end facade

Selvom fibercement især er genialt, når det drejer sig om facade og den udvendige beklædning af huse, kan materialet sagtens bruges i andre sammenhænge, hvor mna kan få glæade af den store holdbarhed. Eksempelvis vil det være oplagt at bygge højbede af fibercement.

I modsætning til trykimprægneret træ, så risikerer man ikke, at fibercement afgiver skadelige stoffer til jorden, hvilket er en stor fordel. Og samtidig får man med fibercement et højbed, som vil holde i utroligt lang tid.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Fibercement: Brædder der ALDRIG rådner
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage