Gør gipsarbejdet MEGET nemmere

Gipsarbejde kan være besværligt, men med disse 7 smarte værktøjer garanterer vi dig, at det bliver en del nemmere – og resultatet bliver endnu bedre.

Gør gipsarbejdet MEGET nemmere

Smart grej til gips – topresultat med det rigtige værktøj.

Gipshejs
Hvordan skruer du gipsplader op i loftet, hvis du ikke har en makker til at holde pladerne for dig? Du lejer (eller køber) en gipshejs ! Så kan du have begge hænder fri til at justere pladen, og skrue den fast. De fleste pladehejser er kipbare, så de også kan bruges til at montere gipsplader på skrå lofter.

Pris: set til 800 kroner. Kan lejes for 150 kroner pr. dag.

Selvklæbende hjørner
Hjørnerne på dine gipsvægge skal beskyttes, da de er sarte og nemt kan gå i stykker. Engang var det faktisk ret omstændeligt at sætte beskyttende skinner på hjørnerne. Det er det ikke i dag, hvor du kan købe praktiske selvklæbende hjørner. Du skal bare sprøjte vand fra en forstøverflaske på gipspladerne og så sætte hjørneskinnerne på. Limen på skinnerne begynder at hærde, når den kommer i kontakt med vandet. Så nemt er det at få stærke hjørner i dag!

Pris: set til 70 kroner for 3 meter.

Talmeter
Gipspladen måles op, tegnes op og skæres til. Tre arbejdsgange. Bruger du et såkaldt talmeter, et smart målebånd, kan du klare hele arbejdet på én gang. Målebåndet kan låses fast i den ønskede bredde, og på målebåndet sidder der en kniv, der ridser pladen, når du kører målebåndet over den. Så kan den nemt knækkes.

Pris: set til 150 kroner for et 3 meter langt bånd.

Gipshøvl
Når du har skåret en gipsplade til, står du ofte med en plade med flossede kanter, også selvom du har været omhyggelig med kniven. De ujævne kanter skal rettes til, og det gøres lettest med en gipshøvl. Den lille høvl ligger godt i hånden, er nem at bruge og koster nærmest ingenting.

Pris: set til 30 kroner.

Gipsfod
Det er ikke kun, når du bygger gipsloft, at det kan være svært at nå. Det problem støder du også på, når du skal bygge en gipsvæg. Her kan du få brug for en makker til at holde pladerne, så du kan have hænderne fri til at skrue. Hvis du investerer et par hundrede kroner i en gipsfod, slipper du for de problemer, da du nemt kan løfte og holde pladen med foden.

Pris: set til 200 kroner.

Gipsbit
Et uundværligt stykke værktøj til alle, der arbejder med gips. Når du monterer en gipsplade, er det altafgørende, at skruen ikke bryder det yderste lag karton. Gør den det, kan gipspladen ikke holde. Med en gipsbit undgår du at skrue skruen for langt i, da bitten selv slipper skruen, når den har tilstrækkeligt hold. Det er en bit, der skal være at finde i enhver gør det selv-mands værktøjskasse!

Pris: set til 40 kroner.

Gipsskruemaskine
Hvis du ved, at du skal sætte rigtig mange gipsplader op, skylder du dig selv at investere i en gipsskruemaskine, også kendt som en båndskruemaskine. Du kan lynhurtigt skrue skruer i med maskinen, da båndene, eller bælterne, sørger for, at der hele tiden er en skrue klar i maskinen. Du kan således betjene en gipsskruemaskine med én hånd – det sparer masser af tid.

Pris: set til cirka 1.000 kroner uden batteri.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Gipsplader