Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Epoxy eller superlim?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Epoxy eller superlim?

Spørgsmål

Jeg har knækket skaftet på min køkkenkniv. Hvilken lim bør jeg bruge?

Svar

Både epoxy og superlim kan lime de fleste hårde materialer sammen. Det er hærdetid og særligt konsistens, der adskiller de to produkter.

Superlim er meget flydende og hærder enormt hurtigt, og det betyder, at limen fungerer rigtig godt som klæber mellem to glatte emner. Epoxy, derimod, har en noget tykkere konsistens, der giver limen mulighed for at fylde sprækker og revner. Derfor kan epoxy også binde overflader sammen mere effektivt end superlim. Epoxy har dog en længere hærdetid, selvom det går ret stærkt.

Du skal med andre ord nok vælge epoxy, fordi det brud, du skal lime, involverer to ujævne flader, som jeg gætter på er af træ, plastik eller noget hårdt kunststof, måske vinyl.

Stærke lime med forskellige styrker

Epoxylim: Blandes af en binder og en hærder, der kan mikses til forskellige konsistenser afhængigt af formålet. Epoxy er vandfast og klæber på både sten, glas, metal, træ og plast.

Superlim: Et super stærkt og et hurtigt hærdende produkt, der kræver god kontakt mellem de to flader, der ønskes limet. Limen binder nemt til hårde materialer som glas, metal og plast.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du epoxylim

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage