Lim
Der er talløse muligheder, når man skal købe lim. Hver type lim har sine egne egenskaber, fordele og ulemper, der gør den specielt egnet til et formål men samtidig helt ubrugelig til et andet. Derfor har vi her på siden samlet en stribe gør det selv-vejledninger og hjælp til, hvilken slags lim, du skal bruge, og lige så vigtigt - hvordan du skal bruge den. Her gennemgår vi de mest brugte typer lim:
- Trælim
- Tokomponentlim / Epoxylim
- Spraylim
- Montagelim
Trælim
Trælimen er nok den mest almindelige lim blandt gør det selv’ere og et must have i hvert et værksted. De fleste typer tåler frost og kan bruges både ude og inde.
Tokomponentlim / Epoxylim
Tokomponentlim (eller 2-komponentlim) skal blandes før brug og kan anvendes på stort set alle faste materialer, fylder fuger ud og hærder på kort tid. Plastic Padding Super Epoxy er en
af verdens stærkeste lime, og blandingen sker nemt, da epoxylimen kommer i en dobbelttube, som
doserer limen helt korrekt hver gang.
LÆS OGSÅ: Sådan bruger du epoxylim
Spraylim
Fordelen ved spraylim er, at sprayen nemt giver en effektiv spredning på fx stof, metal, plast og lignende. Spraylimen findes i flere forskellige styrker og til flere forskellige materialer.
Montagelim
Montagelim er lidt af en supermand, der kan lime på de fleste faste overflader og sågar over små afstande. Montagelimen danner nemlig en lille fuge, så de to emner, der skal limes sammen, ikke behøver at være helt tæt sammen. Tuben minder meget om en tube silicone og doseringen foregår på samme måde - med en fugepistol.
LÆS OGSÅ: Montagelim - limens svar på supermand
Limanker
Et limanker er genialt, hvis du skal lave solid og sikker forankring i fx en murstensvæg, som er en smule porøs, eller som bare ikke kan tåle presset fra andre typer forankring, uden at stenene flækker.
Limankeret fungerer ved først at bore et hul, som pustes helt rent for støv. Herefter sprøjtes der lim ned i hullet, som bruges til at lime en gevindstang fast. Når limen er helt tør, kan gevindstangen bruges til fastgørelse.