Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lim

Der er talløse muligheder, når man skal købe lim. Her finder du vejledning og hjælp til, hvilken slags lim, du skal bruge, og hvordan du skal bruge den.

Lim

Der er talløse muligheder, når man skal købe lim. Hver type lim har sine egne egenskaber, fordele og ulemper, der gør den specielt egnet til et formål men samtidig helt ubrugelig til et andet. Derfor har vi her på siden samlet en stribe gør det selv-vejledninger og hjælp til, hvilken slags lim, du skal bruge, og lige så vigtigt - hvordan du skal bruge den. Her gennemgår vi de mest brugte typer lim:

  • Trælim
  • Tokomponentlim / Epoxylim
  • Spraylim
  • Montagelim

Trælim

Trælimen er nok den mest almindelige lim blandt gør det selv’ere og et must have i hvert et værksted. De fleste typer tåler frost og kan bruges både ude og inde.

Tokomponentlim / Epoxylim

Tokomponentlim (eller 2-komponentlim) skal blandes før brug og kan anvendes på stort set alle faste materialer, fylder fuger ud og hærder på kort tid. Plastic Padding Super Epoxy er en
af verdens stærkeste lime, og blandingen sker nemt, da epoxylimen kommer i en dobbelttube, som
doserer limen helt korrekt hver gang.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du epoxylim

Spraylim

Fordelen ved spraylim er, at sprayen nemt giver en effektiv spredning på fx stof, metal, plast og lignende. Spraylimen findes i flere forskellige styrker og til flere forskellige materialer.

Montagelim

Montagelim er lidt af en supermand, der kan lime på de fleste faste overflader og sågar over små afstande. Montagelimen danner nemlig en lille fuge, så de to emner, der skal limes sammen, ikke behøver at være helt tæt sammen. Tuben minder meget om en tube silicone og doseringen foregår på samme måde - med en fugepistol.

LÆS OGSÅ: Montagelim - limens svar på supermand

Limanker

Et limanker er genialt, hvis du skal lave solid og sikker forankring i fx en murstensvæg, som er en smule porøs, eller som bare ikke kan tåle presset fra andre typer forankring, uden at stenene flækker.

Limankeret fungerer ved først at bore et hul, som pustes helt rent for støv. Herefter sprøjtes der lim ned i hullet, som bruges til at lime en gevindstang fast. Når limen er helt tør, kan gevindstangen bruges til fastgørelse.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage