Find den rigtige specialmaling

Der findes masser af specialmaling med helt særlige egenskaber, der er skræddersyede til at løse helt specifikke opgaver. Få overblikket over varianterne her.

Ny avanceret teknologi, fx nanoteknologi, drypper i stigende grad ned i nutidens malerbøtter. Det betyder, at markedet tilbyder masser af maling med helt særlige egenskaber, der er skræddersyede til at løse helt specifikke opgaver. Få overblikket over varianterne her.

Hvad bruges specialmaling til?

MALING AF SPECIELLE OVERFLADER
Uanset om man skal male den rustne havelåge, den nye pizzaovn, den rillede radiator eller betongulvet i værkstedet, findes der en specialmaling, der giver det bedste resultat.

MALING MED EFFEKTER
Denne store gruppe rummer også maling, der handler om at skabe en overflade med et bestemt udseende, fx selvlysende eller krakelerende, eller en overflade med en bestemt egenskab, fx magnetisk.

Hvordan bruges maling på spraydåse?

Spraymaling kommer ind ad selv de mindste sprækker, så spraymaler man indendørs, er det vigtigt at afdække effektivt. Det mest oplagte er naturligvis de ting, der er i umiddelbar nærhed af emnet, der skal males, som fx termostat og rør på radiatoren (som vist her til højre). Men også vægge og gulve i rummet skal dækkes af.

Især på lodrette flader er det vigtigt, at man ikke sprayer for meget på ad gangen. Hold dysen ca. 25-30 cm fra emnet, og flyt spraystrålen jævnt og roligt. Det bedste resultat får man med så tynde lag, at der skal tre og helst fire lag til, før overfladen er helt ensartet og flot. Man kan spraye næste lag på, så snart overfladen ikke længere er våd, og har man sprayet tyndt nok, tager det kun ganske få minutter.

Varianter af specialmaling

RADIATORMALING
Til radiatorer, varmeelementer og rør (indendørs) skal der bruges en maling, der kan tåle varme (typisk op til 60 grader). Radiatormaling fås både på spraydåse (400 ml) og i bøtte (0,5 l, 1 l og 2,5 l).

METALMALING
Metalmaling til både inde- og udebrug fås i dåser – typisk med 0,75 l. Kan også bruges på rustne overflader, så længe man fjerner løse dele og rengør, så malingen kan hæfte.

VARMEFAST MALING
Til maling af brændeovn, grill, udstødningsrør og motor skal man have fat i maling, der kan tåle meget høje temperaturer – helt op til 800 grader. Fås på spraydåse med 400 ml.

EPOXYMALING TIL GULVE
Tokomponent (blandes af to produkter) epoxymaling giver en særdeles slidstærk overflade og er derfor oplagt til gulve. Hæfter på både beton, træ, sten og fliser. Nogle varianter fås i forskellige farver.

FACADEMALING TIL KULDE
Normalt skal der være mindst 10 grader, når man skal male udendørs. Men der findes maling, der kan påføres i temperaturer helt ned til 0 grader. Egner sig fx til puds, letbeton og vandskurede overflader.

FACADEMALING MOD SNAVS
Facademaling baseret på nanoteknologi gør det sværere for snavs at sætte sig fast. Og når det regner, bliver skidtet nemmere vasket væk. Malingen egner sig fx til mursten, puds, beton og letbeton.

Effektmaling

TAVLEMALING
Med tavlemaling kan man male en tavle direkte på væggen og nemt male den over igen, hvis man bliver træt af den. Hæfter både på vægge, træværk og metal og fungerer bedst i to lag og på en ensartet overflade. Fås typisk i dåser på ca. 1/2 liter.

MAGNETMALING
Med tre lag magnetisk maling kan man lave et stykke af væggen til en magnettavle. Efterfølgende kan magnetmalingen overmales med almindelig vægmaling uden at miste sin effekt. Kan bruges på fx filt, væv, puds, gips, beton og tapet.

SELVLYSENDE MALING
Med refleks på spray er det let at få næsten alting til at kunne ses i mørke. Oplagt til fx cyklen og den mørke stolpe i carporten. Fås i forskellige farver på spraydåser med 200 ml.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maling