Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betonsten: Alt om betonsten

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Små og tykke sten, lige som betonfliserne støbt med faste mål til en praktisk belægning, der er hurtigt lagt med rig mulighed for variation. De robuste sten følger nemt lidt sætninger i jorden.

© Foto: Lasse Hansen, Kristian Septimius Krogh, Lars Dalsgaard, Sten-design m.fl.

Egenskaber ved betonsten

Små, tykke og stærke belægningssten, ensartede og målfaste. Betonsten giver belægninger, der er nemme at gå på, at trække barne- og indkøbsvogne hen over og lette at holde rene og fri af sne. Nogle betonsten har runde kanter på forsiden, men mange kan vendes vilkårligt. De fleste betonsten findes i flere størrelser, der kan passes sammen i mønstre, og i flere farver som kan lægges efter et system eller som farvespil.

Typisk anvendelse af betonsten

Betonsten er nok det mest anvendte materiale til havens belægninger. Ikke mindst de mest brugte og nødvendige arealer som indkørslen og havegangen ind til hoveddøren bliver brolagt med betonsten. De små betonsten anvendes også i stor udstrækning til stier, terrasser og andre belægninger, og de er gode at bygge kanter og lave mure omkring bede og lignende af.

Etablering af betonsten

Betonsten er lettere at tumle end betonfliser, og med deres faste mål lige så lette at lægge på et afrettet underlag. Betonsten kan bedre lægges i buer, uden at fugerne bliver for brede.

Holdbarhed for betonsten

Betonsten er en stærk og holdbar belægning. De mange fuger og de korte, tykke betonsten kan opsuge store bevægelser fra tung trafik, sætninger i underlaget og frost.

Vedligeholdelse af betonsten

Fej jævnligt betonstenene for at begrænse algevækst. Ret fordybninger op, så regnvandet ikke bliver stående og får for god tid til at sive ned i underlaget.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage