Byggevejledning
Let
Svær
Metrofliser - sådan sætter du dem op

Selv i et rum, hvor alt er hvidt i hvidt, bliver væggene levende, når de mange facetter på fliserne reflekterer lyset i utallige nuancer.

Facetterne på de populære metrofliser spiller elegant med lyset i rummet, og selv om det er et puslespil at sætte dem op, er det hele umagen værd. Flisen er i sin tid designet netop til at reflektere det sparsomme lys i metroen i Paris, og den giver et særegent spil og en flot retrostil til badeværelset.

Metrofliser kan drille lidt

Men de skrå kanter kan drille, både når du sætter fliserne op, og når du fuger dem. Det er heller ikke helt nemt at skære fliserne pænt til, der er mange af dem, og hvis de reflekterende kanter skal komme til deres ret, skal det flotte mønster også gå op i en højere enhed.

Læs også: Fliser på fliser - sparer dig besværet

Metrofliser er kort sagt ikke den letteste løsning i en lille bruseniche, og det er helt afgørende at disponere rigtigt fra starten. Men kommer du godt i gang, skal du bare være omhyggelig hele vejen, så bliver resultatet lysende flot.

Download hele artiklen og se, hvordan du sætter metrofliserne op.

Historisk flise med nye toner

I de over 100 år gamle stationer i metroen i Paris ser du først og fremmest den helt originale lyse metroflise, der er dobbelt så bred, som den er høj – men der er også farvede fliser, kvadratiske fliser og fine mosaikker.

Den tradition har fliseproducenterne taget til sig i de senere år, hvor fliserne for alvor er kommet op på væggene i de moderne køkkener og badeværelser, og du finder i dag de karakteristiske skråt affasede kanter på fliser i mange kulører og formater.

Metrofliser - sådan gør du

Den sorte udgave af metroflisen giver et helt anderledes spil med lyset end den hvide.

Metrofliser - sådan gør du

Farvede fliser kan også lægges ind som mønster i en anden farve.

Metrofliser - sådan gør du

Designerne har virkelig taget de klassiske metrofliser til sig, og de optræder både i en enkel, hvid grundudgave ...

Metrofliser - sådan gør du

... og i helt nye farveskalaer.

Metrofliser - sådan gør du

De første metrofliser blev skabt til Paris i 1900, hvor de ud over at være lette at lægge på buede vægge udmærkede sig ved at være solide og rimelig enkle at holde rene – og ved at udnytte det sparsomme lys optimalt.