Glasfilt - kom godt rundt om hjørnet

Her viser eksperten, hvordan du skaber en helt usynlig samling med glasfilt omkring et udvendigt hjørne. Banerne skal ikke foldes omkring hjørnet, men samles direkte på hjørnet og slibes på plads.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du glasfilt og glasvæv

Vores bygninger er tilsyneladende i lod og vater, men ikke sjældent har akkuratessen dog svigtet. Vi lægger ikke mærke til det til hverdag, men når der skal tapetseres med det ultratynde glasfilt, der afslører de mindste fejl, bliver skævhederne tydelige. Særligt når filten skal omkring et udvendigt hjørne, uden at det bliver rigtig grimt.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få glatte vægge med glasfilt

Her viser eksperten en metode, hvor han ikke bukker banen omkring hjørnet, men samler to baner direkte på hjørnet og dernæst ikke skærer, men sliber filtbanerne til, så de passer. Det skaber en helt usynlig samling, men kræver dog, at hjørnet er skarpt og forstærket med en vinkelskinne.

Første bane

1

Kom lim på den ene vægside, her til højre for det udadgående hjørne. Rul et jævnt lag lim på med malerrullen.

2

Sæt første bane op. Banens venstre side skal enten følge hjørnets kant præcist eller som her stikke få centimeter ud fra hjørnet. Lad limen tørre.

3

Skær præcist langs kanten med en hobbykniv. Knivsbladet skal være friskt og skarpt, ellers flosser det filten.

Anden bane

1

Kom vævlim på den modsatte vægside. Kom kun lim på til et par baner filt ad gangen. I opvarmede rum tørrer limfladen ret hurtigt.

2

Sæt anden bane op. Banens højre kant skal stikke nogle centimeter ud fra hjørnet. Pres banen ind i limen med plastspartlen. Lad hjørnet stå urørt, til limen er tør.

3

Pres den udstikkende filtkant omkring hjørnet i en vinkel på cirka 45 grader. Pres mellem tommel- og pegefinger hele vejen ned.

Hjørnet slibes

1

Slib hjørnet med en slibeklods og slibepapir korn 120/180. På den måde fjerner du den overskydende filtstrimmel. Stryg let med klodsen, uden at presse.

2

Fjern filtstrimlen løbende, mens du fører slibeklodsen nedad langs hjørnet.

3

Sådan! Slibeklodsen efterlader et let afrundet hjørne uden flosset filt. Skærer du i stedet med kniv, vil der opstå en meget skarp og flosset kant.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Tapet og filt