Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Har dit hus en dampspærre?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Dampspærre

Er du i tvivl, om dit hus har en dampspærre? Her kan du læse, hvordan du tjekker det.

Spørgsmål:

Jeg ved ikke, om det gamle hus, jeg lige har købt, har dampspærre. Hvordan kan jeg finde ud af det, hvis det ikke står nogen steder?

Svar:

Kravl op på loftet, og pil lidt af isoleringen forsigtigt op. Kig efter plastik eller alukraft, en aluminiumsfolie, som man brugte, inden plastikdampspærre blev normen.

Det er slet ikke sikkert, dit hus har dampspærre. Det blev nemlig først normal praksis at montere omkring midten af 1960’erne. Så hvis huset er ældre, og der ikke er blevet lavet store renovationer, siden det blev bygget, er der nok ikke dampspærre. På vores hjemmeside findes vejledninger til montering afdampspærre.

Hvad gør en dampspærre godt for?

En dampspærre forhindrer varm og fugtig luft i at trænge gennem loft og vægge. Her kan fugten nemlig blive til kondensvand, som fører til skimmelsvamp eller råd i bærende konstruktioner.

Er du stadigvæk i tvivl om, hvad der er op og ned, når det kommet til dampspærren? Så læs vores artikel: Damspærre for dummies.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage