Hulmursisolering – en suveræn investering

Går du efter mest mulig varme for pengene, er hulmursisolering et oplagt sted at investere. Læs mere om, hvad det er for noget, hvad det koster, og om du kan gøre det selv.

Hulmursisolering gør det selv

Isoleringen sprøjtes ind i hulmuren.

Hvad er hulmursisolering?

De fleste murede parcelhuse fra før 1980’erne består af to murede vægge med et hulrum imellem. Der kan være fyldt isoleringsmateriale ind i hulrummet, men er det sket for mange år siden, kan materialet nemt være faldet sammen, så det har mistet sin isoleringsevne.
Derfor bør du investere i isolering, der blæses ind i hulmuren. Såkaldt hulmursisolering.
Det vil give dig en besparelse på varmeregningen, og det vil temmelig sikkert gøre dit hus lunere på kolde dage.

Hvis du er i tvivl om, om dit hus allerede er hulmursisoleret, kan du kontakte en isolatør, der kan starte med at termofotografere dit hus, så det bliver tydeligt, om der er isoleret, og om det i givet fald er faldet sammen med årene.

LÆS OGSÅ: Tag temperaturen på din bolig med et infrarødt termometer

Undersøg med termografi, om du skal lave hulmursisolering

Termografi kan afsløre om du bør hulmursisolere

Hulmursisolering pris

Det koster typisk under 20.000 kroner at få isoleret et gennemsnitligt parcelhus med 70-90 kvm. mur. Du kan gøre det endnu billigere, hvis du vælger selv at stå for arbejdet og leje dig til maskinerne, som det kræver. Men det kan nok diskuteres, om det er besværet værd, for med det prisniveau, kombineret med de tilskud, du kan få i fradrag, er det ikke mange tusindelapper, du får for besværet.

Så nemt er det at få hulmursisoleret

Får du professionelle til at stå for isoleringen, sikrer du dels, at du har garanti på udførslen af arbejdet, og dels, at alt bliver udført korrekt. Sørg for at indhente referencer, når du vælger håndværker til opgaven, så du er sikker på, at du har fat i de rette.

Der skal typisk blot bores nogle huller i murstensfugerne, før granulat eller papiruld kan blæses ind. Ofte vil firmaet tilbyde selv at lukke hullerne med mørtel. Her kan du igen trække på referencer, og er du en habil amatør-murer, er det ikke usandsynligt, at du kan gøre denne del af arbejdet pænere selv. Og måske oven i købet få et lille prisnedslag.

LÆS OGSÅ: Er papiruld det bedste?

Der bores huller i murstensfugerne, så der kan laves hulmursisolering

Når der skal hulmursisoleres skal der typisk blot bores nogle huller i murstensfugerne, før granulat eller papiruld kan blæses ind.

VIDEO: Se video af hvordan du hulmursisolerer

Har du et hus, hvor du har mulighed for at hulmursisolere, er det bare om at komme i gang. Har du mod på selv at give dig i kast med projektet, kan du se, hvordan du skal bære dig ad i denne video. Maskinen til at hulmursisolere med kan du i de fleste tilfælde leje hos et isoleringsfirma.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Isolering