Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny glasfiberpakning i brændeovnslågen

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Når pakningen på brændeovnens låge er slidt, bliver ovnen utæt. Det er både usundt og farligt, så pakningen skal jævnligt skiftes.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
125 kroner
Utæt brændeovn

Intro

Hvis der er godt træk i din brændeovn, er det ikke altid let at konstatere, om pakningen slutter tæt. Men hvis ovnen er kold, har den et dårlig træk, og så kan der nemt slippe røg ud, hvis pakningen er defekt. Fyrer du meget i brændeovnen, er det en god idé at skifte pakning en gang om året. Pakningen er af glasfiber og fås i dimensioner fra 5-6 til 15 mm. De mest almindelige er 8 og 10 mm. Nogle er selvklæbende, andre sælges som samlet pakke med den lim, der skal bruges.

Tag eventuelt den gamle pakning med i byggemarkedet, når du skal have en ny.

Vejledning

Skift pakningen

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Fjern den gamle pakning, og rens grundigt dér, hvor den har været limet fast. Brug en lille stålbørste eller en kasseret tandbørste til den ujævne overflade.

2

Alt støv og snavs fjernes med støvsugeren, inden du kan lime den nye pakning fast. Ellers vil limen ikke hæfte ordentligt, og så vil den nye pakning hurtigt sidde løst.

3

Brug den gamle pakning til at måle med, når du skal klippe den nye pakning til. Den bør være et par centimeter længere end den gamle. Lad være med at spare på limen - brug især rigeligt i hjørnerne.

Pakningen limes på med den lim, der følger med den nye pakning.

4

Tryk pakningen godt fast i limen. Klip et stykke af længden, hvis pakningen er lidt for lang. Tjek, at den sidder korrekt hele vejen rundt, og luk lågen. Pakningen skal sidde i spænd, mens limen tørrer, i cirka 24 timer.

Video: Utæt pakning på brændeovnslåge

Tidsforbrug

Cirka en halv time

Pris

Cirka 125 kroner

Sværhedsgrad

Opgaven er pærelet. Her kan alle være med.

Tips & Tricks

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage