Skift terrassebræt i et snuptag

Selv om en terrasse er lavet af trykimprægnerede brædder er der alligevel gået råd i dette bræt.

Da brættet sidder inde på terrassen, kan det være svært at komme til med et koben, men gør du som håndværkeren her, kan brættet skiftes på under 1 time. Start med at lave en lille hjælpeklods med et hul i, der skal fungere som boreskabelon.

Klodsen er lavet af en stump terrassebræt og hullet bores ud med et kopbor. Her bruger vi et på 20 mm, men det er ikke så afgørende.

Ved at lægge klodsen med hullet lige over det sted, hvor det dårlige terrassebræt er sømmet fast, kan der nu bores for med kopboret. Når hullet er markeret, kan klodsen fjernes, og der bores hele vejen gennem det ødelagte bræt.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

Vær dog opmærksom på, at du ikke borer ned i den underliggende strø. Er træet som her vådt, er det nødvendigt at rense boret jævnligt, ellers tager det ikke ordentligt fat.

Når der er boret rundt om alle skruer, er det rådne terrassebræt lige til at løfte af. Nemt og enkelt. Tilbage sidder nogle små runde træklodser med et søm i. Og de fjernes ganske nemt med en knibtang.

Inden det nye bræt kan lægges i, skal du lige gøre helt rent for borespåner og savsmuld. Det nye bræt lægges på plads, og der markeres, hvor langt brættet skal være. Bruger du en vinkel, er du helt sikker på, at afskæringen bliver lige.

Her kortes brættet af med en fintandet håndsav. Læg brættet ned på strøerne, og gør det fast med 6 x 60 mm rustfrie skruer.

Brug altid rustfrie skruer til imprægneret træ, de korroderes ikke af kobberet i imprægneringen.Bruger du håndværkerens fif med et kopbor til at løsne terrassebrættet er det ingen sag at udskifte et enkelt bræt.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Terrasse