Terrassebrædder

Blødt træ som gran, fyr og lærk er nemt at skære til og skrue fast.

HVAD BRUGES TERRASSEBRÆDDER TIL?
Terrassebrædder: træterrasse og trappe TRÆTERRASSER OG TRAPPER Den høvlede overflade og de afrundedekanter gør terrassebrædder til det oplagte valg til både terrasser og trappetrin.
Terrassebrædder: bænkBÆNKE Terrassebrædder er glimrende og ofte den billigste løsning, hvis du skal bygge sædet på en bænk eller andet, hvor du skal montere brædder vandret.
Terrassebrædder: højbede og plantekasserHØJBEDE OG PLANTEKASSER Brædderne kan også bruges til siderne på højbede, mistbænke og plantekasser. For at beskytte træet kan du lægge en dug eller lignende på den indvendige side.

Hvordan bruges terrassebrædder?

Terrassebrædderne skrues fast på en konstruktion, som er udformet, så alle brædderne understøttes. Konstruktionen bygges som regel af trykimprægneret træ, fordi den er tæt på jord og ikke kan vedligeholdes, når først brædderne er på plads. Hvor langt der skal være mellem støttepunkterne, afhænger af bræddernes tykkelse og træets styrke.

Terrassebrædder: Byg en konstruktion

Det er vigtigt at bygge en konstruktion, der understøtter alle terrassebrædderne

Terrassebrædder monteres aldrig, så de ligger helt tæt. Der skal altid være luft imellem, så fugt kan ventileres væk. Når du skal skrue brædderne fast, er det nemmest at bruge afstandsklodser i samme tykkelse overalt på træterrassen. Så får du samme afstand mellem alle brædderne.

Terrassebrædder: afstandsklodser

Med afstandsklodser får du samme afstand mellem brædderne.

Vigtigt om træ!

Ceder og flere af de tropiske typer træ indeholder stoffer, der kan fremkalde allergi. Når du arbejder med træet, bør du derfor beskytte dig, så savsmuldet ikke kan komme

Særligt ved blødt træ

Træterrasser skal jævnligt gøres rene, fordi der vil gro alger på overfladen. Mange vælger at bruge højtryksrenser til rengøringen, men ingen af de bløde træarter har godt af at blive renset med så højt et tryk. En haveslange – gerne med tryk på strålen – er mere skånsom.

Terrassebrædder: SIBIRISK LÆRK

SIBIRISK LÆRK Lærk er blødt træ, og det vrider sig, når det optager eller afgiver fugt. Derfor er det mindre egnet til vandret montering udendørs. God sibirisk lærk er vokset langsomt og kan derfor holde 8-12 år.

Terrassebrædder: EUROPÆISK LÆRK

EUROPÆISK LÆRK Europæisk lærk vokser hurtigere. Derfor er det blødere og angribes hurtigere af svamp. Bør jævnligt behandles med en olie på linoliebasis (olie til lærketræ). Mindre egnet til vandret montering.

Terrassebrædder: GRAN (SUPERWOOD)

GRAN (SUPERWOOD) Gran er meget blødt træ. Det er nemt at bearbejde, men slitage på en terrasse vil hurtigt være synlig. Superwood er imprægneret helt igennem mod råd og svamp. Det forlænger holdbarheden.

Terrassebrædder: DOUGLASGRAN

DOUGLASGRAN Douglas ligner europæisk lærk, når det er skåret op. Egenskaberne ligner også, men douglasgran vrider ikke nær så meget. Godt kernetræ kan holde op til ti år. Skal jævnligt efterbehandles mod svamp.

Terrassebrædder: FYR (TRYKIMPRÆGNERET)

FYR (TRYKIMPRÆGNERET) Trykimprægneret fyr er i særklasse det mest solgte træ til træterrasser. Med god grund, for holdbarheden er høj, selvom træet er ret blødt. Selv hvis træet ikke behandles, kan det holde 15-25 år.

Terrassebrædder: FYR (THERMOWOOD)

FYR (THERMOWOOD) ThermoWood er varmebehandlet. Det giver træet en gylden kulør, træet bliver hårdere, og det optager mindre fugt, men det skal stadig efterbehandles. Holdbarhedener endnu ukendt.

Terrassebrædder:  FYR (KEBONY)

FYR (KEBONY) Kebony er fyr, der er gennemimprægneret uden brug af tungmetaller og organiskeopløsningsmidler. Den norske producent garanterer en holdbarhed, der er mindst lige så god som trykimprægneret fyr.

Terrassebrædder: CEDER

CEDER Ceder vejer næsten ingenting. Træet er meget blødt, men sejt og bruges ofte til terrasser. Træets mange naturlige giftstoffer gør, at det er godt beskyttet mod råd og svamp. Holdbarhed: 15-20 år.

Dimensioner

Terrassebrædder fås i mange dimensioner.

De mest almindelige er:

  • 28 x 120 mm (høvlet). I ru version: 32 x 125 mm
  • 28 x 145 mm (høvlet). I ru version: 32 x 150 mm

Andre høvlede dimensioner:

  • 22 x 95 mm
  • 28 x 115 mm
  • 26 x 141 mm (ceder)
  • 26 x 193 mm (ceder)

REDAKTIONEN ANBEFALER: Brug en laser-afstandsmåler!

Hvis du skal have success med dit terrasseprojekt, kræver det, at du får taget præcise mål - både før og under. En tommestok slår ikke til, når du skal måle så store afstande, derfor anbefaler vi, at du bruger en laser-afstandsmåler i dit arbejde.

Den er nærmest uundværlig, når du skal beregne, hvor mange m2 brædder du skal købe og hvor lange dine strøer skal være. Du skal også bruge den til at beregne krydsmålet på din terrasse, så du sikrer at terrassen bliver retvinklet.

Lige nu får du en laserafstandsmåler sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig den nye Tech-Pro laser-afstandsmåler!

VIDEO: Her kan du se laser-afstandsmåleren i aktion: