Eksklusivt glasværn til terrassen

Et rækværk af glas rundt om terrassen giver flere fordele: Du får læ og sikkerhed og kan stadig bevare den flotte udsigt, hvis din terrasse ligger højt.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 dage
Pris
11.000 kroner
Eksklusivt glasrækværk

Få læ, sikkerhed og flot udsigt med et eksklusivt rækværk i glas.

Intro

I denne gør det selv-vejledning viser vi, hvordan du bygger det eksklusive rækværk rundt om terrassen.

Vi viser, hvordan du:

 • forbereder dig til at indhente tilbud på glas. Inden du kontakter producenterne for at bestille glas til dit rækværk, skal du lave en skitse over din terrasse, så producenten kan se, hvor rækværket skal være, og hvor mange stolper der skal bruges, og så glasfagene kan laves på præcise mål.
 • fastgør stolperne. Stolperne fastgøres på to forskellige måder, alt efter hvor på terrassen de gøres fast.
 • sætter glasset op. Det er en fordel at være to mand til dette projekt. Så er det nemmere at håndtere glasset.

LÆS OGSÅ: Her kan du finde inspiration og vejledning til din nye træterrasse.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du bygger rækværk til terrassen

Vejledning

01
Forberedelse 4 Trin

Du skal kende størrelsen på din terrasse, når du skal indhente tilbud fra forskellige leverandører. Typisk vil glaspartierne blive lavet på mål, og det tager lidt tid at producere, så du skal regne med en leveringstid på ca. 4 uger.

1

Start med at måle op, så du har styr på, hvor stor terrassen er. Her måles terrassen op i grove mål, altså fra kant til kant, uden at trække “luft” fra mellem glaspartierne. Det er vigtigt at gøre glasleverandøren opmærksom på, hvad dine mål dækker over, så du ikke risikerer at få et hegn, der går ud over terrassen. Tegningen sendes til forskellige leverandører, når du skal indhente tilbud på materialerne.

2

Materialerne leveres efter 4 uger på en palle med et stativ, så glasset står sikkert. Du skal regne med, at det tager en lille måneds tid, førend du har glasset, hvis glasset skal laves på specielle mål. Og det vil som oftest være tilfældet.

3

Klemmebeslagene samles, så de kan fastgøres på stolperne. Der skal være fire beslag på hver af de midterste stolper og to på endestolperne. Sæt først de selvklæbende gummidele fast på indersiden af beslagene, så glasset er beskyttet, når beslagene klemmes fast om det. Til hegnet her skulle der monteres i alt 36 klemmebeslag.

4

Montér klemmebeslagene til stolperne med de medfølgende 8 x 15 mm bolte, som fastgøres med en unbrakonøgle. Der er forborede huller til boltene i de firkantede galvaniserede jernstolper.

02
Stolperne 4 Trin

1

Placér stolperne på terrassen, hvor de skal fastgøres. Den første stolpe skal her placeres ved muren, hvor der skal være 4 mm’s afstand mellem muren og stolpefoden. Der holdes også 4 mm’s afstand fra stolpefoden til yderkanten på terrassen.

2

Placér stolpen, og bor for til skruerne, når stolpefoden er rigtigt placeret med 4 mm’s luft til kanten. Hullerne bores med et 7 mm træbor, så vi ikke risikerer, at brædderne flækker.

3

Stolpen fastgøres med franske skruer og bolte. Der sættes en spændeskive i rustfrit stål imellem foden og skruer/bolte for at undgå at ødelægge galvaniseringen på stolperne. De steder, hvor stolperne skal fastgøres på underliggende spærtræ, som terrassens remme er bygget af, bruges lange skruer, 8 x 60 mm. De spændes fast med en svensknøgle eller en skraldenøgle.

4

Sådan ser det ud. De steder, hvor der ikke er spærtræ, men kun terrassebrædder, bruges korte bolte, 8 x 40 mm, der gøres fast under terrassen med en møtrik med en stor spænde­ skive mellem møtrik og terrasse.

03
Glasset 4 Trin

Når alle stolperne er på plads, skal du i gang med at sætte glasset op. Det er en god idé at være to mand til denne del af projektet, da glasset ellers kan være svært at håndtere.

1

Glasset sættes fast, når alle stolper er gjort fast. Det placeres på en træliste, der lægges mellem stolperne. Listen er skåret med den ønskede højde mellem træterrasse og glassets underkant, her 1,5 cm.

2

Tjek, at stolperne står helt i lod, når du har boret for til de franske skruer, og de næsten er skruet helt i. Ret evt. til. Tjek så igen, når du har skruet skruerne helt i. Det er vigtigt, at du er omhyggelig med, at stolperne står lige, da træet er et organisk materiale, der kan give sig. Når første glasfag er monteret, kører det bare derudad.

3

Afstandslisten er placeret med glasset ovenpå. Når alle glasfag stilles oven på listen, kommer de til at sidde i præcis samme højde.

4

Klemmebeslagene spændes med en skruetrækker, når glasset er rigtigt placeret. Der skal bruges to skruer til hvert beslag. De følger med, når du køber beslagene.

Materialer

 • Glassektioner, 8,76 mm i hærdet og lamineret glas (her 9 stk.)
 • Stolper i galvaniseret stål (11 stk.)
 • Beslag til hvert fag glas (36 stk.)
 • Franske skruer, 8 x 25/60 mm
 • Spændeskiver, 8 mm, lille og stor
 • Bolte, 8 x 40 mm
 • Låsemøtrikker, 8 mm

Tidsforbrug

Ca. 2 dage.

Pris

11.000 kr.

Sværhedsgrad

Det er en fordel at være to mand til dette projekt. Så er det nemmere at håndtere glasset.

Tegning

Lav en skitse

Inden du kontakter producenterne for at bestille glas
til dit rækværk, skal du lave en skitse over din terrasse.
Det skal blot være en tegning med din terrasse i grove
mål, altså fx terrassens mål fra kant til kant, både i
længden og i bredden, så producenten kan se, hvor
rækværket skal være, og hvor mange stolper der skal
bruges, og så glasfagene kan laves på præcise mål.
Du skal ikke indregne luft mellem glas og stolper på
skitsen. Det er producentens opgave.

Lav en skitse

Stolpernes fastgørelse

Stolperne fastgøres på to forskellige måder, alt efter hvor på terrassen de gøres fast. På indersiden af stolperne bruges lange franske skruer. På ydersiden af stolperne bruges korte franske skruer. Hvis der ikke er spærtræ under den inderste lange skrue, skal der monteres en stump reglar under terrassen, som skruen kan få fat i.

For enden af terrassen skrues den yderste korte skrue fast med en møtrik og en stor spændeskive.

Stolpernes fastgørelse

Der sættes en stump reglar fast under stolpen til den inderste lange skrue.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Terrasse