Overdæk den åbne terrasse

Som tilbygning vælger mange at bygge en udestue. På den måde får man et ekstra opholdsareal i sommerperioden, og så slipper man for at gå i gang med det helt store byggeprojekt.

En endnu nemmere løsning er at overdække terrassen. Den terrasseoverdækning, som familien her har valgt, er på forhånd tegnet og tilskåret efter specifikke ønsker. Overdækningen kan, hvis det senere ønskes, lukkes af, så den bliver en udestue.

Ud fra den vejledende tegning fremgår det, hvor og i hvilken rækkefølge de enkelte elementer skal monteres. Det første, der skal gøres, er at montere de stolper, som tagkonstruktionen hviler på. For at beskytte stolperne mod fugt fastgøres tagpap i bunden.

Inden montørerne går i gang, måler de ud efter tegningen og afmærker, hvor stolperne skal stå på fundamentet. Det er vigtigt, at alle mål stemmer overens med tegningen, da elementerne er tilpasset disse mål.

Der er nu streget op, dér hvor den første stolpe skal fastgøres på husmuren, men inden da påføres en dobbeltklæbende ekspansionstape. Dette materiale bruges i stedet for en silikonefuge og lukker helt tæt, fordi det udvider sig og udfylder ujævnheder mellem de to flader.

Fagmanden sørger for, at stolpen er i lod. Han fastgør først stolpen midtpå. Med dette “fikspunkt” sikrer han sig, at stolpen ikke rykker sig, mens han borer for til de andre huller.

Stolpen monteres med karmskruer. Og for at opnå en flot finish bliver skruerne både dykket og proppet. Næste skridt er at få monteret den første rem på de to stolper. Når den er lagt op, skrues den straks fast til de to stolper. Og montørerne måler nu ud til den næste stolpe.

Endnu en rem løftes på plads og monteres med et par skruer. Den sidste bærende stolpe placeres i lod og monteres på husets mur. Først bores igennem stolpe og mur med et langt murbor.

Og derefter skrues karmskruerne i. Den sidste bærende murrem lægges på plads. Og med en lasermåler kontrolleres det, at afstanden oppe og nede er den samme. Alt er nu i vinkel og kan gøres helt fast. Den 4,5 meter lange centerstolpe, der skal bære tagremmen, skal nu monteres.

Den er i forvejen skåret til, så den passer til tagremmen.Stolpen skrues i murremmen. Og i fundamentet. På tagremmen tegnes op, hvor spærene skal placeres.

Det kontrolleres også, om den kraftige bjælkesko, som skal sidde på husets gavl, passer til tagremmen. Det gør den.Skelettet mangler nu kun tagremmen. Bjælkeskoen gøres fast. Og tagremmen lægges op. Tagremmen reguleres, så den ligger helt i vage.

Nu er skelettet helt klart, og tagspærene kan lægges op. Forinden monteres dog de skinner, som tagpladerne skal monteres på. Spærene lægges på plads og skrues fast. Nu skal termopladerne op.Men først skal de de lukkes med en aluskinne.

Beskyttelsesfilmen på pladerne bliver først taget af, når pladerne er sat op. Så undgår man at ridse pladerne. I den ende af pladerne, der skal ligge øverst, lukker montøren pladerne med alutape.

Pladerne lægges op, så de ligger med et mellemrum, der svarer til det profilet på de alulister, som skal holde pladerne fast. Alulisterne er udstyret med en gummiliste, der slutter helt tæt til pladerne, så regnvand ikke kan komme ind.

Og det er en god ting, for netop nu, hvor montørerne er ved at være færdige, begynder det at regne. Nu mangler kun tagrygningen, men den er hurtigt sat op. Terrassen er overdækket og færdig til at tage i brug.

LÆS OGSÅ: Genvej til en flot udestue

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Overdækket terrasse