Markise

Få skygge for solen, ly for regnen og hold på varmen med en markise

Markisen overdækker din terrasse i løbet af 30 sekunder, og så får du skygge for solen, ly for regnen eller holder på varmen på en kølig sommeraften. Med andre ord er der mange gode grunde til at montere en markise.

Men det er ikke helt lige meget, hvordan du monterer markisen. En stor og tung markise, der vrider sig i murværket, kan hurtigt skade bygningen, hvis ikke den er sat ordentligt op.

I PDF-artiklen her kan du læse, hvordan du fordeler vægten fra markisen mere effektivt, så murværket ikke braser sammen om ørerne på dig – vi viser også, hvordan du monterer den bedst muligt i tre forskellige typer mure fra pudset træskelet til solidt murværk.

LÆS OGSÅ:
Her har vi samlet alle vores artikler om en overdækket terrasse.

Begreber du skal kende

Når du går på jagt efter en markise, er der mange nye begreber, du også skal kende. “Udfaldet” er, hvor langt dugen kan køre ud, “kassetten” er den lille kasse, dugen og armene kører ind i, når markisen slås sammen, og “montagehøjden” er, hvor langt fra taget beslagene skal monteres.

Ud over at vise, hvordan markisen monteres, og give dig en gennemgang af begreber og teknikker får du også en oversigt over tre markiser i hver deres prisklasse: billig, mellem og luksus. De billigste modeller fås i Bilka og Bauhaus fra 1.295 kroner, og de dyreste koster over 15.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Byg glastag til den overdækkede terrasse