Byggevejledning
Let
Svær
Glastag: Byg glastag til overdækket terrasse

Glas er et fantastisk materiale, og det er let at bruge, bl.a. som glastag. Vi viser her, hvordan du kan bruge glas til den overdækkede terrasse.

Når du bygger overdækning til en terrasse, er det vigtigt, at du bruger de helt rette materialer. Der findes et utal af tagplader, man kan bruge til sin overdækkede terrasse, og der er fordele og ulemper ved dem alle sammen. Problemet med tagplader er, at de bliver grimme af solen, og at der vokser alger på dem, så du er nødt til at kravle op og vaske taget.

Vedligeholdelsesfrit glastag

Et glastag kan derfor være en god, flot og vedligeholdelsesfri løsning. Et glastag kan selvfølgelig gå i stykker ved et uheld, for eksempel hvis der falder store grene ned over det, men til den her overdækkede terrasse bruger vi tykt, lamineret glas, der holder til rigtig meget.

Pas på sneen på dit glastag

Når du laver et glastag til en overdækket terrasse, skal du huske at tage højde for, at sne kan falde som en tung dyne oven på konstruktionen. Derfor skal glastag og træet under, selvfølgelig kunne holde til trykket fra et tykt lag sne. Det kræver nogle udregninger, som du skal have professionelle til at lave. En ingeniør eller en byggetekniker kan lave beregningerne for dig.

Lav et elegant glastag til overdækket terrasse

Et glastag er smukt og elegant. Derfor skal du selvfølgelig også bygge en konstruktion, der er tilsvarende let at se på. Vi har valgt at lave en trækonstruktion af fyrretræsbrædder, som vi laver til elegante buer ved at lime dem sammen. Det giver et slankt udtryk, som passer godt til et glastag.

LÆS OGSÅ: Her får du inspiration og vejledning til overdækket terrasse

Træsamlinger er prikken over i’et på dit nye glastag

I vores projekt har vi brugt træsamlinger, som holder lige så godt som skruer, men er langt mere diskrete, hvilket da også passer godt til en overdækket terrasse med glastag. At lave træsamlinger er ikke den letteste opgave for en gør det selv-mand, men med lidt øvelse kan du sagtens lave flotte og meget solide samlinger i tagkonstruktionen.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Lav smukke træsamlinger uden beslag

Komplet byggevejledning: Brug glastag til overdækket terrasse

Hent artiklen og få vores trin for trin vejledning til, hvordan du selv lægger glastag.

I byggevejledningen til overdækket terrasse med glastag, kan du se, hvordan Gør Det Selvs dygtige eksperter laver en konstruktion, der er både stærk og elegant.

Skal du ikke bygge glastag, så læs med alligevel, og lær, hvordan du bøjer en limtræsbjælke, laver klassiske og supersolide tømrersamlinger og en solid konstruktion af spær til at bære et smukt halvtag af det klareste glas.