Byggevejledning
Let
Svær
Træterrasse med skjult montering

Med smart, patenteret system er det let at lægge terrassen helt uden synlige skruer.

Lad os bare være ærlige: De lange rækker af skruer i terrassebrædderne er ikke det mest elegante syn – heller ikke, selvom du har gjort dig umage med at montere skruerne helt lige. Der findes selvfølgelig måder at skjule dem på, fx med træpropper, men det tager en evighed at bore propper til 1.000 skruer.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

Men du kan skyde genvej til en langt lettere vej til skjulte skruer. Med HDS (Hidden Decking System) har svenske Essve nemlig skabt et smart og simpelt system, som lader dig skrue skruerne skråt i terrassebrædderne. På den måde er skruerne skjult, og samtidig er de beskyttet mod vand, der ikke så let lægger sig oven på skruehovederne. Så let er det at bygge en terrasse med skjult montering.

Genialt tre i en-system

HDS-sættet består af tre dele. Først og fremmest selve tangen, der klemmer sammen om terrassebrædderne. I tangen er der huller til skruerne, der skrues i terrassebrædderne i en 45-graders vinkel. Den sidste del af sættet er en lang, specialudviklet bit, der kan nå helt ned i hullerne på tangen. Bitten sørger for, at skruen ikke bliver skruet for langt ned i træet. Under skruens hoved er der endnu et gevind, og takket være det klemmer skruen godt fast, selvom den ikke har et klassisk skruehoved. For godt 1.000 kroner kan du købe et sæt med en HDStang med to bits.

LÆS OGSÅ: Lækkert tag af sejldug til terrasse

Hent byggevejledning og se, hvordan du lægger terrassen med HDS-system

I byggevejledningen, som du kan hente her på siden, kan du se, hvordan du lægger træterrassen med det geniale HDS-system. Når først strøerne er på plads, er resten af projektet nemt. Vi viser, hvordan du:

  • måler op og lægger strøerne ud
  • klodserne strøerne op med kiler
  • monterer brædderne med HDS-systemet
  • nemt justerer højden på terrassen
  • laver en flot kant rundt om træterrassen
  • afslutter træterrassen med en trappe.