Byggevejledning
Let
Svær
Sejldug til terrassen

Se hvordan du bygger et lækkert tag af sejldug til terrassen.

Det er dejligt at sidde udenfor. Og det er især dejligt at sidde i tørvejr, når det regner, eller i skygge, når solen brænder. Men det betyder jo ikke, at man absolut skal opholde sig under tag hele tiden.

Derfor viser vi dig nu, hvordan du kan bygge en meget fleksibel overdækning af sejldug, som du kan trække væk, når du vil nyde solen i fulde drag.

Overdækningen består af en sejldug fra Sunoff, som kører på stålwirer og trækkes for ved håndkraft. Til at bære taget skal du bruge et stativ, her er det en pergola, som du bygger af en enkelt dimension tømmer.

Du kan bygge overdækningen nøjagtig som vist, med de materialer, vi viser. Det er luksusmodellen, og den kræver lidt håndelag, for der er en del tømmersamlinger, du skal lære først.

Vil du læse mere om, hvordan man bygger en overdækket terrasse?
Her har vi samlet alle vores byggevejledninger til, hvordan du selv bygger en overdækket terrasse.

Sejldug til terrasse: Sådan forbereder du projektet

Før du går i gang din sejldug til terrassen, skal du lave alle samlingerne på nogle stumper tømmer, så du ved, hvordan de laves. Husk, at samlingerne skal passe så stramt, at de skal bankes sammen med en hammer.

Materialerne, vi har brugt her, er i topklasse. Lamineret sibirisk lærk er både stærkt og stabilt. Det slår sig ikke og er rart at arbejde med. Den fede sejldug er også et luksusprodukt, som holder sig flot og ikke bliver revet i stykker, bare fordi det blæser lidt op.

Men du kan faktisk slippe både billigere og nemmere om ved hele projektet, hvis du bruger trykimprægneret tømmer i stedet for lamineret sibirisk lærk, sømbeslag i stedet for tømmersamlinger og hvide plasticpresenninger i stedet for sejldug. Ikke alene går det hurtigere, du reducerer også prisen til cirka 4000 kroner.

LÆS OGSÅ: Byg glastag til den overdækkede terrasse

Uanset om du vælger vores løsning eller en lavprisløsning, så får du her en utraditionel overdækning, som alle vil misunde dig. Byg den, før dine naboer gør det.