Det nemme trappetrin

På denne prøveopstilling vil håndværkeren vise dig en nem måde at lave trappetrin på.

Denne vange af 50 x 200 mm trykimprægneret træ er skåret i smig, så den passer med terrassens gulv øverst og jordplan nederst. Med et vaterpas afsætter håndværkeren en vandret streg, og med tommestokken måler han 12 cm ind på vangen.

Håndværkeren benytter igen vaterpasset til at lave en lodret streg. Nu er der lavet en trekantet opstregning på vangen.

Vangen lægges nu op på et arbejdsbord, hvor den spændes godt fast med et par skruetvinger. Sav trekanten ud med en stiksav. Der skal saves præcist ud, da klodsen skal genbruges. Det første snit skal derfor stoppe, lidt før det når den tværgående streg.

Det andet snit saver du helt ned til stregen. Derefter saver du resten af det første snit og får derved en helt ren og præcis afslutning.Den udsavede trekant lægges op på vangen, så savsnittet fra vangen flugter med klodsen. Det giver en trindybde på 24 cm.

Med et 6 mm træbor bores der to huller i den trekantede klods. Læg nu en stribe udendørs trælim på vangen, og placer klodsen, så savsnittene flugter præcist.

Klodsen fastgøres med to 6 x 150 mm rustfrie skruer, der nok skal holde trinnet på plads. Nu er det første trin færdigt. Og så er det bare at fortsætte på samme måde.

Det er selvfølgelig individuelt, hvor mange trin trappen skal have, og du kan også selv bestemme, hvor dybe trinene skal være. Nu er det bare at fortsætte med de næste trin og derefter skære den anden vange til og slutteligt skrue trappebrædderne på.

For at få en behagelig gang på trappen er det en god idé at konstruere trappen efter følgende regel: 1 trindybde + 2 stigninger skal tilsammen give 59 til 63 cm.

LÆS OGSÅ: Nye trappetrin i træ - nemt og billigt

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Terrasse