Træterrasse - de bedste tips

Vi har samlet 15 tips til den perfekte træterrasse. Læs dem, inden du går i gang.

1. Vend brædderne rigtigt

Det er ikke lige meget, hvordan du vender terrassebrædderne. Træ er et levende materiale, og det vil bevæge sig, som tiden går, mens vejret også er med til at forme det.

Hvis du vender brædderne, så årringene “smiler”, vender de rigtigt. Så kan træet bedre modstå vand. Hvis brættet med tiden krummer, vil det være midten, der løfter sig, og ikke siderne, som du så kan banke tæerne i.

2. Spar en arbejdsgang

Du skal bore for, inden du skruer terrassebrædderne fast. Og du skal forsænke skruerne, så de kommer helt i niveau med træet. Det betyder en del værktøjsskift på boremaskinen. Det undgår du helt ved at bruge et bor med forsænker, så du kan slå to fluer med ét smæk og spare masser af tid.

LÆS OGSÅ: Derfor er slagnøglen håndværkerens foretrukne valg

3. Få den rette afstand mellem brædderne

3-8 mm. Det er den afstand, du skal have mellem terrassebrædderne i din træterrasse. Afstanden sikrer, at der ikke kommer til at ligge vand oven på terrassen, og at træet kan udvide sig og trække sig sammen. Som udgangspunkt bør du gå efter 5 mm’s afstand, men hvis træet er vådt, når du bygger, kan det være nødvendigt at lægge brædderne tættere, da træet trækker sig sammen, når det tørrer. Tjek eventuelt fugtigheden i træet med en fugtmåler.

Hent hele artiklen og få alle vores råd og tips til den perfekte træterrasse.

Vil du læse mere om, hvordan du bygger en træterrasse? Her har vi samlet alle vores artikler og byggevejledninger om træterrasser.