Svævende træterrasse

Den eksklusive, svævende terrasse holder i 100 år, men koster intet i forhold til terrasser af langtidsholdbare træsorter. En terrasse på 300 x 480 cm koster faktisk kun 7.000 kroner.

En terrasse kan bygges på mange måder og af mange slags materialer. Vi faldt for denne utraditionelle terrasse, fordi den ser utrolig let ud, til trods for at den er bygget af kraftige planker på 45 x 195 mm.

Den svævende effekt er opnået ved at trække understøtningen cirka 160 cm tilbage fra fronten, så enderne af plankerne hænger frit over grunden.

Det kan lade sig gøre, fordi de kraftige, trykimprægnerede planker er stillet på højkant og skruet sammen til én stor, sammenhængende plade. Der er 12 mm’s afstand imellem plankerne, så regnvand kan løbe af. Det er med til at forøge terrassens levetid.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

For at denne “terrasseplade” ikke skal vippe, når hele familien står ude på kanten, er hver fjerde af plankerne gjort fast til huset med bjælkesko. De ses ikke, når terrassen er færdig.

Der er ingen problemer i at bygge denne terrasse; det eneste, du skal huske, er at give træet nogle gange træbeskyttelse, før du samler den. Det er nemlig svært at komme til bagefter. Til gengæld har du en terrasse, som holder i en evighed

Download artiklen og få en trin-for-trin vejledning til den flotte arkitekttegnede terrasse