Byggevejledning
Let
Svær
Terrasse uden synlige skruer

Vi bygger en lækker terrasse i Thermowoodbehandlet asketræ med helt “skruefri” overflade.

1. Sokkelhøjden justeres med et snuptag

Med terrassesoklen fra Eurotec, som også går under navnet Big Foot, kan du justere højden undervejs. Den kan justeres fra cirka 6,5 til 13,5 cm, såfremt fundamentet er stabilt og nogenlunde i vater. Soklerne fastgøres til underkonstruktionen, og ved at dreje dem til henholdsvis højre og venstre kan du nemt udligne højdeforskellene.

2. Skruerne skjules med glidere

Terrasseglidere er et fastgørelsessystem til terrassebrædder, som har til formål at skjule skruehovederne på det færdige terrassegulv. De skrues fast på bagsiden af terrassebrædderne og dernæst i strøen. På denne måde undgås synlige skruehoveder og dertilhørende skruehuller.

3. Længere levetid med Thermowood

Hvorfor er Thermowood så holdbart, selvom harpiks og andre ekstraktstoffer er fjernet? Svaret skal findes i materialets sammensætning. For at trives har svampe brug for en temperatur på mindst 5°, en fugtighed på mindst 20 procent og sukker. Men eftersom Thermowood ikke kan optage mere end 15 procent fugt, forringes levevilkårene for svampe i væsentlig grad, hvilket i sidste ende bidrager til en ekstra lang levetid.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

Hent gør det selv-vejledning og byg en skruefri terrasse

I denne gør det selv-vejledning viser vi, trin for trin, hvordan du bygger den flotte terrasse. Du kan blandt andet se, hvordan du:

  • måler op til terrassen
  • tilskærer og monterer terrassebrædderne

Det er vigtigt, at du er grundig med opmålingen, men selve monteringen af brædderne er enkel og ligetil.