Nye smarte kiler til terrassen - nemt og stabilt!

Med et nyt koncept er det blevet endnu nemmere at rette din kommende træterrasse op: Køb en kasse med plastkiler, der passer til dit behov – uanset om du blot skal rette få millimeter, eller dit underlag er helt urimeligt ujævnt.

Plastkilerne fra Knudsen Kilen er ikke nye. Men nu har firmaet sat dem i system og suppleret med nye, smarte klodser og pakket det hele i kasser, så du kan købe et færdigt sæt, hvis du lægger træterrasse på et ujævnt underlag.

Hvor de almindelige kiler trods alt havde deres begrænsninger i forhold til højden, kan du med terrassesættet og de ekstra forhøjere bygge en fuldkommen plan terrasse, også selvom du har ujævnheder helt op til knap 290 millimeter.

Som en sidste detalje er alle kiler farvet sorte, så de ikke lyser op og gør opmærksom på sig selv mellem terrassebrædderne, sådan som de skriggule eller orange kiler risikerer at gøre.

Fleksibelt fra 2,7 til 28,7 centimeter

Kile

Hvis du kun skal løfte en anelse, bruger du den klassiske kile, blot i en sort udgave, der ikke er synlig, hvis du kigger ned imellem terrassebrædderne. Der skal to kiler oven på hinanden.

Terrassesæt

Ved større behov for at rette skævheder op, end kilerne kan klare, skal der et terrassesæt til. En terrassesål, en bundkile og en topkile giver dig mulighed for at forhøje fra 52 til 112 millimeter. Sålen beskytter underlaget, hvis du bygger en terrasse oven på tagpap, fx en tagterrasse.

Forhøjer

Vil du endnu højere op, skal du bruge en eller flere terrasseforhøjere under terrassesættet. Den er 3,5 cm høj, og der kan bruges op til fem forhøjere i en opklodsning. Med fem forhøjere og et terrassesæt når du op til 287 mm.

Sådan bygges terrassen op

Der skal forholdsvis mange opklodsninger til at understøtte et skelet af strøer. Og forudsætningen for overhovedet at gå i gang er, at underlaget er stabilt. Det kan fx være en gammel fliseterrasse, fast jord eller et lag stampet stabilgrus.

Strøerne bør være trykimprægnerede og minimum 45 x 70 mm.

Opklodsningerne bør sidde som på tegningen, og strøerne skal fæstnes til kilerne med en skrue, enten lodret ned gennem strøen eller med en skråskrue i siden af strøen og ned i kilen.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træterrasse