Sådan vælger du hårdttræ til terrassen

Har du svært ved at beslutte, hvilken slags hårdttræ du skal lave terrasse af, så kan vi hjælpe dig på vej med denne guide til hårdttræ fra hele verden.

Sådan vælger du hårdttræ til terrassen

Terrasser i hårdttræ er pæne og holder længe, men der er mange træsorter at vælge imellem, og vi kan hjælpe dig træffe et oplyst valg.

Der er en skov af forskellige valgmuligheder, når du skal finde hårdttræ til terrassen. De fleste egnede træsorter, der er hårde og bestandige nok, kommer fra de tropiske regioner, men der findes også enkelte europæiske alternativer, som dog ofte er blødere end de tropiske træsorter.

I denne artikel giver vi dig blandt andet et overblik over, hvilke træsorter der er hårdest, men det er ikke den eneste faktor, der kan være afgørende for dig valg.

Vi giver dig også et overblik over de mest almindelige hårdttræ sorters farve og tekstur, samt pris og levetid mm.

Køb korte brædder og spar

En veldesignet terrasse kan holde udgifterne nede. Når du køber terrassebrædder, afhænger priserne pr. meter ikke kun af træsorten, men også af de længder, du ønsker, og det er de lange brædder, der er dyrest.

Hvis du laver en terrasse af brædder i kortere længder, som du lægger i et flot mønster i forbandt, i stedet for lange, lige brædder, så er der mange penge at spare.

Den underliggende konstruktion kan laves af hårdttræ eller trykimprægneret. Trykimprægneret træ er billigst og nemmest at arbejde med.

Hårdttræ fra forskellige dele af verden

  1. Hårdttræ fra Europa er blødere end tropisk træ fra naturens hånd, men det kan hærdes. Europæisk træ vokser i vækstsæsoner og har åreringe.
  2. Det afrikanske marked for hårdttræ er på vej frem. Mahogni er allerede populært, og det kan betale sig at holde øje med nye produkter fra Afrika i år.
  3. De fleste eksotiske typer hårdttræ stammer fra Syd- og Mellemamerika. Træet har en varm glød og er fyldt med konserverende olier. De absolut hårdeste sorter i normal handel stammer fra regionen.
  4. Teak er det mest berømte hårdttræ fra Asien, men det fældes i Myanmar og må ikke importeres længere. Der produceres heldigvis også andre meget hårde træsorter i Asien, som er kendt for deres styrke og stabilitet.

Overblik over de mest populære sorter

I skemaet her får du et overblik over de mest almindelige hårdttræ sorters farve, tekstur, pris og levetid mm.

Du kan klikke på skemaet og få det vist i fuld størrelse.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træterrasse